Băsescu, implicat într-un accident rutier uşor

Băsescu, implicat într-un accident rutier uşor
Un autoturism Dacia Logan condus de preşedintele Traian Băsescu a fost implicat astăzi într-un accident uşor de circulaţie, pe DN1, în zona podului Otopeni.
 
Nu există victime, fiind vorba doar despre o tamponare uşoară. Preşedintele Băsescu este cel care conducea maşina, el fiind în timpul liber şi aflându-se singur în maşină. Şeful statului nu avea antemergător sau coloană oficială, a explicat pentru gândul.info Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt la Preşedinţiei.
 
"Este vorba de un accident uşor, fără victime. Maşina din faţă a frânat brusc şi preşedintele nu a mai putut să evite impactul. Maşinile sunt uşor zgâriate şi s-a mers pe înţelegerea prin procedură amiabilă. Preşedintele nu ezită să recunoască faptul că nu a păstrat distanţa regulamentară", a declarat pentru gândul Bogdan Oprea.
 
Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat pentru Mediafax că în acest caz nu a fost solicitată intervenţia unui echipaj al Poliţiei Rutiere. Diniţă a confirmat totodată că, în astfel de situaţii, poliţiştii de la Rutieră nu sunt chemaţi deoarece părţile implicate ajung la o înţelegere amiabilă.
 
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov au declarat, la rândul lor, că nu au fost chemaţi la locul accidentului. "Nu s-a sunat nici direct la noi, nici la 112. A fost o simplă tamponare", au spus sursele citate.
 
În astfel de cazuri, şoferul din spate este vinovat şi este amendat contravenţional. Tamponarea de acest tip nu implică suspendarea permisului de conducere. Dacă se merge pe înţelegerea amiabilă între cei doi şoferi implicaţi, Poliţia nu este implicată, astfel că preşedintele Traian Băsescu nu va fi sancţionat. Pagubele suferite de celălalt şofer vor fi suportate de poliţa de asigurare RCA a maşinii conduse de preşedinte.
 
În martie 2008, preşedintele Traian Băsescu a produs un accident similar, în zona parcului Cişmigiu din Capitală. Atunci, el conducea un Volkswagen Golf şi a primit o amendă de 100 de lei şi trei puncte de penalizare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
235

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
219

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
317

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...