Basescu i-a raspuns tanarului care vrea sa moara: Mi-e mila de omul asta, dar in nici un caz!

Basescu i-a raspuns tanarului care vrea sa moara: Mi-e mila de omul asta, dar in nici un caz!

 Eugen Anghel, impreuna cu prietena sa  

Presedintele Traian Basescu i-a raspuns tanarului Eugen Constantin Anghel, care i-a cerut, intr-o scrisoare, sa ii aprobe eutanasierea, explicand ca, desi ii este mila de el, nu poate sa faca acest lucru deoarece in Romania acest lucru nu este legal.

"Mi-e mila de omul asta, dar in nici un caz", a spus seful statului intrebat daca va aproba eutanasierea tanarului internat la spitalul din Constanta.

"Si el, daca se gandeste sa-si ia viata, nu este o solutie. Dupa legislatia romana, eutanasierea este interzisa", a mai spus Traian Basescu.

"Presedintele Romaniei nu poate trece peste Codul Penal. Oricum, este o problema medicala, nu una care sa tina de presedinte. Viata ti-o da Dumnezeu s-o traiesti, cand mai bine, cand mai rau, dar sa nu ti-o iei singur. E pacat", i-a transmis seful statului, luni, lui Eugen Constantin Anghel, de numai 29 de ani, crescut la orfelinat.

Traian Basescu a explicat ca cel care face eutansierea risca intre 3 si 7 ani de inchisoare, potrivit legilor in vigoare.

Eugen Constantin Anghel este internat acum la spitalul din Constanta, in imposibilitate de a se mai deplasa, si cere acum autoritatilor statului dreptul sa moara.

"Va cer imperios sa acceptati eutanasierea mea. Sufar de prea mult timp si am depus nenumarate eforturi eu si prietenii mei pentru a fi ajutat".

Cu aceste cuvinte, un tanar de numai 29 de ani, crescut intr-un orfelinat, isi incheie scrisoarea catre presedintele Romaniei, prin care cere aprobare oficiala de la presedintele Romaniei pentru a fi eutanasiat. Sursa: Ziua

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr din Botoșani, primul admis la specializarea dorită: ”Sunt recunoscător tuturor!”

astăzi, 08:30
132

Alexandru-Gabriel Crețu, din Darabani, a reușit performanța de a fi admis primul la specializarea Finanțe-contabilitate din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrative de la...

Anunț important de la Apele Române: Ce se întâmplă acum la Barajul de la Stânca-Costești!

astăzi, 08:11
198

Vineri, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat că România a cerut Republicii Moldova să aprobe majorarea debitului de apă eliberată din Barajul Stânca-Costeşt...

Botoșăneni condamnați la 10 și 12 ani închisoare pentru uciderea unui bărbat. Motivul pentru care instanța a micșorat daunele morale!

astăzi, 07:38
142

Curtea de Apel Suceava a redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Ioan Ș. la 10 ani de închisoare (în loc de 12 ani de închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de ...