Basescu: Eu i-am spus fiicei mele sa cumpere pamant, vreau sa il trec pe numele meu

Basescu: Eu i-am spus fiicei mele sa cumpere pamant, vreau sa il trec pe numele meu
Presedintele Traian Basescu a explicat, vineri seara, de ce a ales fiica sa cea mare, Ioana, sa cumpere 290 de hectare de pamant, adaugand ca creditul pentru plata celei mai mari parti a sumei a fost luat chiar de fiica sa.

 "Legat de business-ul agricol din familia mea: Eu am convins-o pe fiica mea sa faca acest lucru, pentru ca mi-am dorit eu sa cumparam pamant. Creditul este luat de Ioana pentru ca am incercat sa il iau eu si datorita veniturilor banca nu ma putea finanta la o asemenea suma.

 Singura din familie care a avut veniturile a fost Ioana, datorita veniturilor de notar, chiar la limita pentru un credit ipotecar pe 30 de ani. Creditul este garantat cu proprietatea, cu pamantul, care a fost evaluat la un pret mai mare decat pretul care s-a platit. Este credit ipotecar pentru agricultura", a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta de la Palatul Cotroceni.

 Acesta a mentionat ca vrea ca isi doreste foarte mult ca, in scurt timp, sa treaca pamantul respectiv pe numele sau, pentru ca el vrea sa fie fermierul. De asemenea, presedintele a spus ca ar indemna fiecare roman sa cumpere pamant si sa faca agricultura.

 "Cu salariul unui presedinte nu poti sa cumperi un credit de 290 si ceva de hectare. In afara de problema venitului, mai e si problema e si ce varsta ai: `Dar cine plateste daca se intampla ceva?`. Va indemn, daca puteti, cumparati pamant ca sunteti tineri si o sa va dea satisfactii.

 Ioana a fost omul potrivit, ca venituri si varsta, sa faca acest credit, cu dobanda la nivelul pietei. Nu am prins si dobanzile mai scazute dupa ce a redus Mugur Isarescu dobanda de refinantare", a mai afirmat Traian Basescu.

 Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian basescu, a achizitionat terenul agricol din comuna calaraseana Nana cu 1.300.000 de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar si circa 300.000 din resurse proprii.

 "In data de 9 septembrie 2013, am achizionat un teren in suprafata de 290,41 ha, in judetul Calarasi, de la o societate romaneasca avand asociat unic un cetatean italian. Terenul a fost platit dintr-un credit bancar ipotecar in valoare de 1.028.507,55 euro si din surse proprii pana la concurenta sumei de 1.306.845 euro, adica suma 278.337,45 euro", arata Ioana Basescu intr-un comunicat remis Ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
20

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
17

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
36

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...