Băsescu: După o eventuală cădere a Guvernului nu voi face decât să spun: "Ce rău îmi pare!"

Băsescu: După o eventuală cădere a Guvernului nu voi face decât să spun: "Ce rău îmi pare!"
"Menţinem Guvernul, schimbăm Guvernul, vrem tehnocrat, vrem politician! N-aţi venit să-mi faceţi o astfel de propunere şi, în lipsa unei astfel de discuţii, riscăm pierderea majorităţii foarte repede".

Într-o înregistrare prezentată în exclusivitate de Realitatea TV, preşedintele Traian Băsescu le cere liderilor PDL să găsească soluţii pentru a rămâne la guvernare.

"Împreună trebuie să găsim soluţia, dar trebuie garantată soluţia politică şi decizia. Pentru că nu vă faceţi că nu ştiţi: marea dezbatere şi în afara partidului şi în interiorul partidului este: Dom`le, ce ne facem cu Guvernul? Că premierul Boc nu mai este agreat de populaţie. Nu mai aduce voturi. Deci ştiţi acest lucru şi altfel ne lansăm într-o demagogie dacă nu răspundem exact subiectului. Şi a răspunde subiectului înseamnă o decizie: ne asumăm realitatea asta recunoscând efortul uriaş al Guvernului, cu bunele şi cu erorile, dar considerăm că asta-i performanţa pe care o putem atinge în guvernare, mergem înainte şi îi punem în spate o maşinărie de partid care să-l susţină", susţine preşedintele Traian Băsescu.

"Sau mai mergem la televiziuni, vorbim, şi scoatem, schiţăm câteva gesturi de apărare a Guvernului şi considerăm că ne-am făcut datoria. Deci toţi ştim că avem o problemă. Încercăm să-i găsim o soluţie verbală. Nu, îi trebuie o soluţie politică. Soluţia politică- sunteţi în faţa acestei decizii dumneavoastră ca partid - soluţia politică este continuarea cu acest Guvern pe care eu îl voi susţine. Şi continuarea probabil până în 2012 sau până când, eventual, aţi pierde majoritatea. Dar atenţie, că dacă nu daţi o soluţie cu perspectivă pozitivă tuturor parlamentarilor alianţei, nu ştiu cât timp veţi mai avea majoritate!", a mai spus preşedintele.

Cât despre o eventuală cădere a Guvernului, preşedintele le-a spus că: "Nu voi face decât să spun: ce rău îmi pare. Nu aveţi din păcate capacitatea să staţi la un loc, să găsiţi, să discutaţi şi să luaţi o decizie: Domnule preşedinte, ăsta este punctul nostru de vedere. Menţinem Guvernul, schimbăm Guvernul, vrem tehnocrat, vrem politician! N-aţi venit să-mi faceţi o astfel de propunere şi, în lipsa unei astfel de discuţii, riscăm pierderea majorităţii foarte repede. Şi doamnelor şi domnilor, inclusiv grupurile dumneavoastră  parlamentare pot contribui la pierderea majorităţii. Pentru că sunt prea mulţi cărora nu le daţi o soluţie".

De altfel, în aceeaşi întâlnire, Traian Băsescu le spunea parlamentarilor PDL că reforma este o Golgotă pe care 20 de milioane de români trebuie să o urce.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
49

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
476

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1247

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...