Băsescu, cercetat pentru AMENINŢARE în dosarul Firea. "Justiţia se apropie de adevăr"

Băsescu, cercetat pentru AMENINŢARE în dosarul Firea. "Justiţia se apropie de adevăr"
Procurorii au schimbat încadrarea juridică, din şantaj, în ameninţare, pentru fostul preşedinte Traian Băsescu, în dosarul în care a fost reclamat de senatoarea PSD Gabriela Firea. Fostul şef al statului a comentat, la ieşirea de la Parchetul General că schimbarea încadrării înseamnă că "Justiţia se apropie de adevăr". Fapta se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la un an.
 
Fostul şef al statului a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în jurul orei 11.00 şi a spus, la intrare, că nu are emoţii pentru că nu este vinovat.

În faţa Parchetului s-a strâns şi un grup de protestatari care strigă lozinci prin care îndeamnă la condamnarea fostului preşedinte şi au pancarte pe care scrie: "Băsescu la puşcărie!", "Băsescu, respect! Noi suntem copiii statului de drept" şi "Băsescu la Rahova pentru ce a furat!", arata Gandul.info.

În momentul sosirii preşedintelui, oamenii au huiduit şi au fluierat.

Primul care a ajuns la Parchet, miercuri, a fost avocatul lui Băsescu, Claudiu Dinu, care a susţinut că încă nu cunoaşte motivul pentru care clientul său a fost citat, dar întrebat fiind dacă acesta ar putea fi trimis în judecată, apărătorul a spus că Traian Băsescu este pregătit pentru orice.

"Din punctul meu de vedere, acest dosar nu ar trebui să ajungă în instanţă. Clientul meu este pregătit pentru orice. O să ne prezentăm în continuare la Parchet sau la instanţă după cum va fi cazul", a spus Claudiu Dinu.

La rândul său, Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, a spus că nu există "nicio soluţie de împăcare în acest dosar".
Traian Băsescu a fost audiat în acest dosar şi în 25 martie, când a spus că a dat o declaraţie completă "pentru a clarifica lucrurile" şi că nu îi este frică de lege.

"Am dat o declaraţie completă pentru a clarifica lucrurile. Tot ce este necesar am declarat", afirma fostul preşedinte, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme.

Parchetul ICCJ a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, după ce anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj. Cercetările în acest dosar fuseseră suspendate de procurori până la finalizarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu întrucât acesta beneficia de imunitate.

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că senatorul PSD Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie". "Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix", a precizat Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze. Băsescu a ţinut totodată să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.

Gabriela Firea a reacţionat, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

Ulterior, senatorul PSD a depus, în 16 aprilie 2014, la Parchetul instanţei supreme, o plângere pe numele lui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj, mai scrie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
139

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
894

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
425

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...