Basescu, cel mai prost platit presedinte din UE

Basescu, cel mai prost platit presedinte din UE
Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc sunt cei mai prost platiti demnitari din Uniunea Europeana. Cei doi castiga si de 10 ori mai putin fata de alti lideri ai statelor din Europa.

Astfel, cu un venit lunar de 1.800 de euro, Traian Basescu este la coada clasamanetului salariilor presedintilor europeni, potrivit econtext.ro.

Cel mai bine platit presedinte este cel al Austriei, Heinz Fischer, care are un castig de 22.500 de euro pe luna. Presedintele austriac este urmat in top de Mary McAleese, presedintele Irlandei, cu 21.000 de euro, Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, cu 20.000 si Giorgio Napolitano, presedintele Italiei, cu 18.500 de euro.

Salarii apropiate de cel al presedintelui roman ar avea presedintele Sloveniei, Danilo Turk, care are un salariu lunar de 3.500 de euro si cel al Bulgariei, Gheorghi Parvanov, care castiga 2.300 de euro. Chiar si asa, diferenta dintre salariile celor doi si leafa lui Traian Basescu este de 1.700, respectiv 500 de euro.

Nici Emil Boc nu sta mai bine la capitolul salariu intre omologii sai europeni, arata analiza aceluiasi site.

Seful Guvernului din Romania castiga lunar 1.500 de euro, in timp ce cel mai bine platit premier, cel al Frantei, Francois Fillon, are un salariu de 20.000 de euro, de 13 ori mai mare decat cel al lui Boc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
19

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
38

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
149

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...