Băsescu, către Lukoil: Ia plecați, băieți, dar să nu credeți că plecați cu rafinăria!

Președintele Traian Băsescu a transmis un mesaj extrem de ferm companiei Lukoil, care a amenințat că va închide rafinăria de la Ploiești, dacă procurorii nu ridică sechestrul parțial instituit în cadrul unei anchete pentru evaziune fiscală. 

PRINCIPALELE DECLARAȚII:

"Nu discut abordările dâmbovițene, ci doar amenințarea făcută de un lider al companiei împotriva procurorilor și a României. E inadminisbil. Dacă mâine Lukoil decide să închidă, cer Guvernului să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești!"

"Dacă bazat pe presiune, care îmi pare o abordare de tip putinian, așa ceva face Putin în țară, nu într-o țară a UE, comportamentul nostru trebuie să fie pe înțelesul rușilor!"

"Lukoil trebuie să se gândească să dispară de tot de pe piața românească, dacă are o astfel de abordare!"

"Lukoil de cinci ani merge în pierdere, poate la finalul anchetei, cele 230 de milioane să fie așa, doar o deschidere! De unde să-i fi dat Guvernului Ponta cei 700 de milioane? Vă spun eu, i-a dat lui, i-a dat la acciză! Aceeași acciză ar lua-o Guvernul și dacă ar vine mai multă benzină Petromul sau NIS-ul sau cine o mai fi".

"Justiția noastră se află în fața unui șantaj, a unei presiuni și doamne ferește să se cedeze la ea!"

"Nu-i joacă! Guvernul să analizeze cu toată atenția".

"Îndrăzneala celor care au dat mesajul... ia plecați, băieți, dacă nu respectați legile statului! Plecați, dar să nu credeți că plecați cu rafinăria!"

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul „Rădăcini sociale: Dezvoltăm afaceri care contează”, promovat la Botoșani de către o asociație și o fundație! (foto)

astăzi, 20:28

Proiectul are ca scop sprijinirea dezvoltării durabile și incluzive în zonele rurale, iar acest lucru va fi realizat prin înființarea a 34 de întreprinderi sociale în mediul...

„Good lives”, proiectul Penitenciarului Botoșani care le oferă deținuților șansa la o viață normală!

astăzi, 19:03

 Tot în timp și cu răbdare, ne propunem să ajutăm și pe ceilalți să creadă, iar atunci când există deschidere și susținere din partea societății, persoana are toate șans...

Lângă noi: O mamă singură din Iași adună peturi și doze de la pelerinii veniți să se închine la moaște!

astăzi, 18:00

Profitând de numărul mare de pelerini care participă la eveniment, femeia de 37 de ani a început să adune PET-uri, sticle și doze aruncate de participanți, ducându-le la recicla...