Băsescu: Banii spălaţi nu generează doar construcţie de vile. Adesea, generează terorism

Băsescu: Banii spălaţi nu generează doar construcţie de vile. Adesea, generează terorism
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că bani negri spălaţi în România ajung să susţină organizaţii recunoscute a fi teroriste, el adăugând că acesta este un lucru major pentru ţara noastră.
 
"Apreciez foarte mult implicarea corpului avocaţilor în lupta împotriva spălării banilor. Este unul din riscurile majore, inclusiv ale ţării noastre, pentru că banii spălaţi nu generează doar construcţie de vile. Banii spălaţi, adesea, generează terorism", a afirmat şeful statului, la Congresul avocaţilor, potrivit Mediafax.
 
El a susţinut că "România nu este o ţară ferită de acest fenomen", iar "adesea banii obţinuţi pe piaţa românească ajung şi susţin organizaţii recunoscute şi etichetate a fi organizaţii teroriste".
 
Şeful statului a mai spus că în combaterea fenomenului spălării banilor murdari trebuie să fie în mod egal implicaţi toţi actorii sistemului juridic.
 
"Lupta împotriva acestui fenomen, de spălare a banilor, trebuie să fie în mod egal un atribut al judecătorului, al procurorului, al avocatului, al notarului. Este sistemul care poate contribui eficient la blocarea utilizării banilor obţinuţi ilegal în consolidarea terorismului şi România nu este o ţară ferită de acest fenomen. Ele sunt determinate ca dimensiune, adesea banii obţinuţi pe piaţa românească ajung şi susţin organizaţii recunoscute şi etichetate a fi organizaţii teroriste", a declarat Băsescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
276

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
293

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1219

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...