Basescu, atac dur la Putin: Un bolnav care crede ca poate reface URSS

Basescu, atac dur la Putin: Un bolnav care crede ca poate reface URSS
Presedintele Traian Basescu l-a catalogat pe Vladimir Putin un "bolnav care crede ca poate reface" Uniunea Sovietica, in timpul unui discurs despre criza din Ucraina tinut la intalnirea anuala cu ambasadorii romani.

Seful statului a cerut NATO sa isi consolideze prezenta pe flancul estic si sa suplimenteze numarul navelor militare din Marea Neagra, pentru a descuraja posibile actiuni ale Rusiei.

"Elemente de descurajare trebuie sa existe (...) pentru a putea descuraja idei ale vreunui bolnav care crede ca poate reface zonele de influenta ale fostului URSS. Nu am dubii ca NATO va functiona si garantiile de aplicabilitate ale Articolului 5 nu pot fi puse sub semnul intrebarii", a declarat Basescu, conform ziare.com.

Presedintele a declarat ca nu exista un pericol pentru Romania "in mod rational, dar sa ne pregatim si pentru irational, pentru ca se dovedeste ca irationalul poate exista".

De asemenea, Traian Basescu a cerut ca statele europene si membre NATO sa trimita arme fortelor ucrainene, pentru ca acestea sa poata face faca actiunilor Rusiei, precizand ironic ca soldatii ucraineni "s-au saturat de cate casti le-au fost trimise".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
119

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
433

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
64

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...