Basescu: Acciza la combustibil nu e necesara. In buget exista ascunsi suficienti bani

Presedintele Traian Basescu a reiterat, marti seara, ca se opune introducerii accizei la carburanti, precizand ca "nu este necesara" pentru ca la "la buget sunt ascunsi suficienti bani".

"Guvernul si noul ministru sustin introducerea unei taxe suplimentare la combustibil, benzina si motorina. O spun inca o data, aceasta taxa nu este necesara", a declarat seful statului, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni.

Potrivit presedintelui, aceasta "taxa suplimentara nu este necesara avand in vedere ca in bugetul de stat sunt ascunsi suficienti bani pentru a nu introduce taxa suplimentara".

"Se poate ramane in deficitul bugetar convenit cu conditia sa se elimine excesele de alocare de la Ministerul Dezvoltarii, unde e o crestere exploziva, pentru alocarile la baronii locali de la plata dobanzilor, de la serviciul datoriei externe si corecta evaluare a celebrei taxe pe stalp", a mai spus Basescu.

In final, acesta a facut un apel la Guvern, dar si la Parlament, sa nu se introduca aceasta taxa suplimentara care "va scumpi preturile de consum".

Presedintele Traian Basescu a sustinut in repetate randuri ca masura de crestere a accizei la carburanti nu este una benefica pentru economia Romaniei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...