Basescu a promulgat LEGEA INSOLVENTEI

Presedintele Traian Basescu a promulgat marti LEGEA INSOLVENTEI. Premierul Victor Ponta l-a rugat, pe 17 iunie, pe pe Augustin Zegrean sa grabeasca decizia constitutionala tocmai ca acest document sa mearga la promulgare, la presedintele Basescu. Legea insolventei a fost considerata neconstitutionala de catre PNL.

Proiectul legislativ a fost trimis in Parlament fara ca vreuna din recomandarile facute de Fondul Monetar International (FMI) si de Banca Mondiala (BM) sa fi fost prinse in textul de lege, a spus Simona Milos, presedintele Institutului National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa (INPPI), potrivit realitatea.net.

"Proiectul intors in Parlament este acelasi cu cel promovat prin Ordonanta de Urgenta, cu exceptia faptului ca au fost eliminate cele doua articole declarate neconstitutionale. Recomandarile facute de FMI si BM sunt in amendamentele Ministerului de Justitie, care a coordonat proiectul, fiind transmise Parlamentului sub aceasta forma. Ar fi fost bine ca acestea sa fi fost prinse in textul de lege. Nu ne ramane decat sa speram ca Parlamentul va opera in proiect atat recomandarile facute de organismele internationale, cat si cele pe care le va primi de la specialistii din domeniu, de la oamenii de afaceri", a spus Simona Milos.

Guvernul a aprobat Codul Insolventei in toamna anului trecut, printr-o Ordonanta de Urgenta declarata, ulterior, neconstitutionala. La sfarsitul lui 2013, Guvernul a transmis Parlamentului noul Cod al Insolventei, sub forma unui proiect de lege care nu mai prevede ca procedura va fi aplicata retroactiv si care nici nu mai include un paragraf distinct legat de insolventa in audio-vizual.

Simona Milos a declarat, la vremea respectiva: "Chiar daca Guvernul a eliminat aplicarea retroactiva a Codului si articolul care vizeaza audio-vizualul, adica strict prevederile pentru care ordonanta de avizare a Codului a fost declarata neconstitutionala, proiectul de act normativ trebuie sa clarifice si alte aspecte. De exemplu, ce lege se aplica procedurilor in derulare. De asemenea, trebuie clarificata perioada de reorganizare, care era scurtata la un an".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

Monday, 7 October 2024

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

Monday, 7 October 2024

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

Monday, 7 October 2024

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...