Bărbatul reținut pentru escrocherie, care a încercat să vândă fictiv, pe Internet, utilaje agricole către mai multe societăți din Botoșani, a fost lăsat liber!

Bărbatul reținut pentru escrocherie, care a încercat să vândă fictiv, pe Internet, utilaje agricole către mai multe societăți din Botoșani, a fost lăsat liber!

Un bărbat din Vâlcea în vârstă de 40 de ani este cercetat în stare de libertate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, după ce ar fi încercat să vândă fictiv, pe internet, mai multe utilaje agricole către clienţi din Botoşani.

Inițial, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului din judeţul Vâlcea, cercetat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, dar după expirarea ordonanței, bărbatul a fost lăsat în libertate.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada noiembrie 2018 - august 2019, împreună cu alte persoane, ar fi indus în eroare şase părţi vătămate de pe raza judeţului Botoşani prin postarea fictivă de anunţuri privind vânzarea de utilaje agricole – pe site-uri de specialitate- şi prin tranzacţionarea acestora ar fi convins părţile vătămate să vireze diferite sume de bani, în mai multe tranşe, în conturi aparţinând unor persoane interpuse, deschise la diferite bănci, cu sediul atât în România, cât şi în afara ţării. Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 30.000 de euro.

“În acest moment este cercetat în stare de libertate”, au explicat polițiștii de la Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
150

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
106

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
95

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...