Barbatul impuscat in picior de seful Postului de Politie Blandesti a fost operat astazi

Barbatul impuscat in picior de seful Postului de Politie Blandesti a fost operat astazi
Barbatul impuscat in picior de politistul din Blandesti s-a prezentat la spital, prezentand plaga impuscata. Medicii au hotarat internarea si operarea lui de urgenta.

Petrea Enea nu a avut incotro si, din cauza durerilor de la picior, s-a prezentat la spital, desi imediat dupa incident el nu fusese de gasit. Cadrele medicale l-au internat de urgenta, pentru ca o parte din schije au ramas in picior si i-au atins osul.

"Pacientul a fost diagnosticat cu o plaga impuscata la nivelul gambei drepte. Examenul radiologic a pus in evidenta prezenta corpurilor straine metalice la nivelul tibiei drepte", a precizat Petre Radauceanu, medic sef al UPU. Pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale azi, medicii reusind sa scoata fragmentele de metal.

Reamintim ca, in seara de 6 noiembrie, ora 19.00, seful Postului de Politie Blandesti a fost solicitat telefonic pentru a interveni la locuinta primarului comunei, intrucat doi localnici, E. Petru, de 46 ani, si fratele acestuia, E. Lorin, de 51 ani, au patruns fara drept in curtea locuintei sale avand asupra lor un topor si o bara metalica, imprejurare in care i-au adresat injurii si amenintari cu acte de violenta si cu moartea, informeaza printr-un comunicat de presa Inspectoratul Judetean de Politie Botosani.

Politistul s-a deplasat de urgenta la fata locului, ocazie cu care a constatat ca suspectii au parasit curtea locuintei primarului. Din primele investigatii efectuate s-a stabilit ca suspectii se aflau in stare avansata de ebrietate si anterior au patruns fara drept si in curtea unui alt vecin de-al primarului, unde au distrus un geam de la usa de acces in locuinta.

Pentru prevenirea altor evenimente antisociale, politistul a ramas in zona unde suspectii au revenit in jurul orelor 21.30, E. Petru avand asupra lui un cutit si o barda, iar E. Lorin o bara metalica. Aflati in vadita stare de ebrietate, suspectii s-au indreptat spre locuinta primarului adresand injurii si amenintari cu moartea atat la adresa primarului comunei, cat si a agentului de politie.

“Cu toate ca politistul le-a solicitat sa inceteze cu amenintarile si sa se intoarca la locuintele lor, suspectii si-au continuat deplasarea si amenintarile cu acte de violenta apropiindu-se la o distanta de 4 metri de politist. In aceste imprejurari, politistul a armat pistolul din dotare, folosind somatiile legale pentru a-i opri", precizeaza Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Intrucat suspectii nu au dat curs somatiilor politistului, acesta a tras doua focuri de avertisment in plan vertical, dupa care a tras un foc in directia picioarelor numitului E. Petru, care, amenintand cu barda si cutitul, s-a apropiat de politist. Dupa folosirea armamentului, suspectii au fugit, refugiindu-se la locuinta lor. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca politistul a folosit regulamentar armamentul din dotare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
61

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
110

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...