Bărbatul căutat în iazul de la marginea localității Satu Nou a fost găsit decedat

Bărbatul căutat în iazul de la marginea localității Satu Nou a fost găsit decedat

Bărbatul de 58 de ani, căutat în iazul de la marginea localității Satu Nou, a fost găsit, în această dimineață. Pompierii din Dorohoi au reluat căutările în apă, în jurul orei 08:00, informează Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

După aproximativ jumătate de oră de la începerea misiunii, au descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului în mijlocul iazului, la o adâncime de peste doi metri. Acesta a fost adus la mal.

Pompierii au fost solicitați, miercuri seară, să intervină după ce pe malul apei s-au găsit papucii și telefonul bărbatului.

De la primirea apelului, căutările în apă s-au desfășurat, neîntrerupt, aproape 24 de ore. În cursul zilei de joi, forțele  au fost suplimentate cu un echipaj cu barcă de la Detașamentul de Pompieri Botoșani. Pe lângă acestea, au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o barcă, o ambulanță SAJ, dar și polițiști. Noaptea trecută căutările au fost sistate.

Pentru a preveni astfel de tragedii, trebuie să țineți cont de o serie de recomandări, pe care, cu siguranță, le și cunoașteți.

  • Nu vă puneți viața în pericol
  • Mergeți doar în locurile special amenajate pentru înot. Acolo, nivelul apei este marcat și sunteți în siguranță. 
  • Nu intrați singuri în apă dacă nu știți să înotați și nu vă îndepărtați de mal!
  • Nu intrați în râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, iar curenții puternici!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
773

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1273

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
505

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...