Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a fost trimis în judecată

Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, sub acuzația de tulburare a liniștii și ordinii publice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au finalizat cercetările în cazul lui Adrian Zglobiu, care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu în timp ce acesta se afla într-o vizită în Portul Constanța.

Astfel, procurorii l-au trimis în judecată pe Zglobiu sub acuzația de tulburare a liniștii și ordinii publice, iar dosarul va fi judecat de Judecătoria Constanța.

Adrain Zglobiu a fost cercetat și pentru acuzația de ultraj, după ce președintele Traian Băsescu a depus o plângere penală împotriva sa pentru săvârșirea acestei infracțiuni, dar procurorii au decis că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei fapte.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea", la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc în 24 mai, în dana de pasageri a Portului Constanţa.
După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, ulterior fiind audiat şi la Parchetul Tribunalului Constanţa. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, "cântate pentru Băsescu". "După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?", spunea constănţeanul.

Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: "Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

Monday, 7 October 2024

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

Monday, 7 October 2024

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

Monday, 7 October 2024

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...