Bărbatul care a luat foc şi care a fost salvat de un pompier, trimis la Iaşi!

Bărbatul care a luat foc şi care a fost salvat de un pompier, trimis la Iaşi!
Bărbatul care a luat foc, marţi, în centrul municipiului, a fost transferat la un spital din Iaşi, din cauza arsurilor grave suferite. El a fost salvat de un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani, care trece prin zonă şi care l-a văzut pe bărbat cuprins de flăcări după ce hainele i-au luat foc.

Acesta se înclăzea la o ghenă de gunoi din spatele Ecomed. Subofiţerul, inspector de prevenire, trecea prin zonă când a observat că bărbatul a fost cuprins de flăcări la nivelul picioarelor.

Iniţial, l-am acoperit cu haina de pe mine, după care am alergat într-o librărie din zonă, am luat un stingător şi am stins flăcările, a relatat plutonierul Bogdan Cîrligeanu. Martorii evenimentului au solicitat sprijinul ambulanţei.



Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Botoşani, cu arsuri de gradul III şi IV de la brâu în jos, ulterior fiind transferat la un spital de specialitate din Iaşi.

Medicii care l-au examinat au declarat că intervenţia promptă a angajatului ISU Botoşani i-a salvat viaţa. Nu este prima dată când subofiţerul intervine singur pentru salvarea unei persoane.

În luna februarie 2012, aflat în timpul liber, plt. Bogdan Cîrligeanu a observat că iese fum dintr-o locuinţă, situată pe strada George Enescu din municipiul Botoşani, şi-a anunţat colegii, după care a intrat în casa cuprinsă de flăcări şi a reuşit să salveze o femeie în vârstă de 50 de ani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
10

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
48

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
92

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...