Barbatii devin agresivi in baruri nu din cauza alcoolului, ci a femeilor

Barbatii devin agresivi in baruri nu din cauza alcoolului, ci a femeilor
Cand cercetatorii de la Universitatile Toronto si Washington au studiat comportamentul tinerilor in baruri, au descoperit ca agresivitatea masculina nu corespundea gradului de alcoolemie din sange. Cu alte cuvinte, oamenii de stiinta nu au gasit nicio corelatie intre barbatii beti si agresivitatea ridicata la adresa femeilor. In schimb, corelatia a fost gasita intre barbati si tintele in forma tinerelor intoxicate cu prea multe cocktail-uri, potrivit adevarul.ro.  

Cercetatorii au angajat si supus trainingului 140 de adulti tineri, care au cutreierat barurile din Toronto si si-au luat notite de fiecare data cand observau un gest, o atitudine, chiar comportament agresiv.  

Astfel, au descoperit ca 25% din toate incidentele implicau agresiune sexuala. Iar 90% din victimele agresiunii erau femei hartuite de barbati. "Aproape toate agresiunile erau fizice, cu peste doua treimi dintre agresori atingand femeile fara consimtamantul acestora. Aproape 17% s-au folosit de amenintari cu contactul fizic, iar 9% si-au agresat verbal victimele", scrie npr.org.   

Barbatii percep femeile in stare de ebrietate drept mult mai flexibile in fata avansurilor sau "tinte usoare" care nu ii vor respinge, pentru ca "nu au inteligenta cu ele, in acele momente", spun cercetatorii.   

"Nu exista niciun motiv pentru care o femeie sa fie atinsa fara voia ei", a spus Kate Graham, coordonatoarea studiului. Femeile nu tolereaza astfel de comportament la scoala, pe strada sau acasa, dar se pare ca exista impresia ca in baruri se joaca altfel, este concluzia cercetatoarei.   

Oamenii de stiinta au vrut sa vada daca avansurile sexuale nedorite sunt intentionate sau doar o chestiune care tine de perceptie. Daca mergi intr-un bar si atingi sanul unei femei, iar apoi dispari in multime, aceea nu este o neintelegere. Nu ai cum sa crezi ca o femeie vrea sa faci asta, spune Graham.   

Faptul ca cei mai multi barbati au tendinta sa se indrepte catre femeile care au consumat alcool arata ca aceste incidente nu sunt deloc bine intentionate. O alta concluzie aleatorie este ca echipajul barului nu se amesteca aproape niciodata, pentru a interveni.

"Ar trebuie ca angajatii sa fie instruiti cum sa procedeze in astfel de cazuri. Barurile ar trebuie sa devina mai prietenoase cu femeile", a spus Graham.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
21

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
123

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
160

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...