Bărbat încarcerat în Penitenciarul Botoșani pentru că nu a plătit pensia alimentară către fiul său!

Din anul 2018 și până în prezent, bărbatul nu și-a îndeplinit obligația de plată a pensiei de întreținere stabilită în favoarea fiului său.

Bărbat încarcerat în Penitenciarul Botoșani pentru că nu a plătit pensia alimentară către fiul său!

Polițiștii au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii dispus de Judecătoria Rădăuți, privindu-l pe Dumitru Dănuț P., din municipiul Rădăuți, care a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru infracțiunea de „abandonul de familie”.

În vederea executării mandatului, au fost efectuate verificări la adresa de domiciliu a bărbatului, ocazie cu care acesta nu a fost identificat. Verificările au fost continuate, iar ulterior persoana condamnată a fost identificată pe raza municipiului Rădăuți.

Bărbatul a fost reținut și i s-a înmânat o copie a mandatului de executare a pedepsei închisorii.

Individul a fost condamnat la 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii „abandonul de familie”, constând în aceea că din anul 2018 și până în prezent, nu și-a îndeplinit cu rea-credință obligația de plată a pensiei de întreținere stabilită în favoarea fiului său, fiind restant cu suma de 20.100 lei.

La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți a fost constituită escortă, care l-a condus pe individ în vederea încarcerării la Penitenciarul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportatorii de lemne suceveni, „certați” cu corectitudinea, încă un șofer sancționat de polițiști!

astăzi, 19:08
14

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit  marți, 25 iunie 2024, pentru control, pe drumul județean D.J. 293, în comuna George Enescu, o autoutilitară c...

Raluca Turcan despre Legea accesibilizării actelor artistice pentru persoanele cu dizabilități: „Un pas către normalitate!”

astăzi, 18:04
33

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, apreciază drept „un pas mare către normalitate” adoptarea, miercuri, de către plenul Camerei Deputaţilor a legii care instituie obligaţia tuturor in...

Peste 1000 de posturi scoase la concurs în Poliția română!

astăzi, 17:23
126

 Înscrierile se fac online până la data de 05 iulie a.c., ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la ace...