Bărbat găsit decedat în casă

Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi, duminică, puţin înainte de ora 16.00, să intervină pentru deblocarea uşii de acces în apartamentul unui bărbat despre care vecinii susţineau că nu l-au mai văzut de câteva săptămâni.

Apelantul a afirmat că nu poate intra în locuinţa acestuia, situată la etajul III al unui bloc de pe strada George Enescu din municipiul Botoşani, întrucât uşa de la intrare este încuiată prin interior.

La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime. Unul dintre pompieri a intrat în apartament pe geamul de la balcon şi a deschis uşa de la intrare. Proprietarul, în vârstă de 73 de ani, a fost găsit decedat, în baie.

28 de situaţii de urgenţă în ultimele două zile
 
În ultimele 48 de ore, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani au fost solicitate să intervină în 28 de situaţii de urgenţă (trei incendii, 23 cazuri medicale, o intervenţie pentru deblocarea uşii de acces într-un apartament, proprietarul fiind găsit decedat, o intervenţie în cazul unui accident rutier).
 
Trei incendii produse pe 13 octombrie
 
Ziua de 13 octombrie s-a dovedit a fi cu ghinion pentru trei familii din Mileanca, Vorona şi Vlădeni, care şi-au văzut averile ameninţate de flăcări. În urma incendiilor, generate cel mai probabil de neglijenţa proprietarilor (jar căzut din sobă, lumânare uitată aprinsă lângă materiale combustibile şi utilizarea unui cablu electric defect), s-au înregistrat pagube materiale în valoare de 17.000 lei. Pompierii au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de 140.000 lei. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului izbucnit în gospodăria unui cetăţean din Brehuieşti, comuna Vlădeni, puţin după miezul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Izbucnit la acoperişul unui grajd, cel mai probabil ca urmare a utilizării unui cablu electric defect, incendiul s-a extins şi la acoperişul unei magazii. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit, timp de o jumătate de oră, zece servanţi-pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 80.000 lei. Flăcările au distrus cca. 50 de m.p. din acoperişul grajdului şi 15 m .p. din acoperişul magaziei, pagubele fiind estimate la aproximativ 15.000 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut și dus la cercetări, pentru că s-a apropiat prea mult de fiica lui!

astăzi, 12:14

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Hlipiceni, au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 41 de ani, din comuna Hlipiceni, cercetat sub aspectul comiterii i...

Polițiștii din Botoșani și Neamț au acționat la Stânca-Costești, bărbat prins în flagrant! (Foto)

astăzi, 11:52

În perioada 28 septembrie - 02 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, împreună cu cei din cadrul Biroului Județean de Poliție Tra...

Recomandarea săptămânii la Cinema Unirea Botoșani: ”Profesorul care a promis marea!” (Video)

astăzi, 11:26

Antonio pare un simplu învățător. Un om ce a pătruns într-un sat mic, izolat, din Burgos, Spania, cu zâmbet larg așternut pe chip și dorința de a învăța copiii. &Ic...