Bărbat aflat sub influența drogurilor, săltat de jandarmi de pe terasa unui local din Botoșani

Comportamentul bizar al unui tânăr, precum și țigara cu miros înțepător pe care acesta o fuma, i-a determinat, luni după-amiază, pe agenții unei firme de securitate să solicite telefonic prezența unui echipaj de jandarmerie pe strada Unirii, din municipiul Botoșani.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, se așezase la terasă, dar nu a dorit să comande nimic și nici să părăsească localul la solicitarea personalului de serviciu, drept pentru care a fost evacuat de agenții de securitate chemați în sprijin.

„În urma verificărilor efectuate, jandarmii i-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, în conformitate cu prevederile Legii nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

Conform prevederilor legale, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar dacă aceste fapte privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate din Botoșani, împreună cu țigara ridicată în vederea confiscării, pentru continuarea cercetărilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cel mai rece episod al toamnei în acest weekend. Temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub zero grade!

astăzi, 19:04

Frigul ne-a cam luat prin surprindere. Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub 0 grade Celsius. Am fost luaţi prin surprindere pentru ...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, mâine de la ora 16:00

astăzi, 18:36

Universitatea Craiova joacă pe teren propriu cu FC Botoșani începând cu ora 16:00, în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU ...

Tânără rănită în urma unui accident pe drumul Botoșani – Suceava!

astăzi, 18:01

În cursul zilei de vineri, în jurul orei 13:40, polițiștii suceveni au fost sesizați despre faptul că pe DN 29, în localitatea Plopeni, oraș Salcea, s-a produs un accident de ci...