Banii primiţi pentru reabilitarea a două parcuri din municipiu trebuie RETURNAŢI!

Banii primiţi pentru reabilitarea a două parcuri din municipiu trebuie RETURNAŢI!
Veşti proaste pentru municipalitatea botoşăneană! Primăria va trebui să returneze Administraţiei Fondului de Mediu (AFM) o parte din banii pe care i-a primit pentru reabilitarea Parcului Mihai Eminescu, dar şi pentru reabilitarea parcului din curtea Spitalului de Recuperare Sf. Gheorghe.

Primarul Cătălin Flutur spune că s-a ajuns în această situaţie după ce la proiectul din parcul M. Eminescu vechea administraţie nu a transmis la AFM nici măcar documentaţia, în timp ce la Spitalul de Recuperare o parte din terenul pe care ar urma să se construiască spitalul de îngrijiri paleative a fost luat din parcul reabilitat cu fonduri de la Agenţia Fondului de Mediu.

Fostul primar nu a făcut publice toate aceste probleme, o parte din bani fiind deja restituţi în cursul acestui an.

“Am ratat proiectul cu reabilitarea Parcului Mihai Eminescu, cel care a fost finanţat de Agenţia Fondului de Mediu. Timp de patru ani nu am fost în stare până la capăt să ducem documentele. Nici nu am terminat investiţia şi nici nu am dus documentele la timp şi probabil vom fi obligaţi să înapoiem toţi banii la AFM, inclusiv penalităţi. Vorbim de povestea cu foişorul care s-a făcut în doi ani şi jumătate şi nişte alei şi nu am mai apucat să facem spaţiile verzi. La fel cum am înapoiat bani fără să se facă public undeva, fără să ştie nimeni, tot l AFM, când ne-am hotărât noi să facem un spital în spatele altui spital. Noroc că am văzut o hârtie că se plimba prin Primărie că nu ştia nimeni", a spus primarul Cătălin Flutur.

Suma restitută pentru proiectul de la Spitalul de Recuperare se ridică la 310.000 lei, în timp ce pentru Parcul M. Eminescu municipalitatea ar putea fi nevoită să restituie un milion de lei. 

“Ulterior, poate Curtea de Conturi se va sesiza, noi vom face o cercetare administrativă. Ni s-a spus că nu am terminat, că nu am dus documentaţiile la timp, am sărit din termen şi ni se vor imputa sumele respective", a mai spus Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
106

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
47

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
56

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...