Bănicioiu cere direcţiilor sanitare şi ambulanţelor să lucreze la capacitate maximă pe caniculă

Bănicioiu cere direcţiilor sanitare şi ambulanţelor să lucreze la capacitate maximă pe caniculă
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut, marţi, direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculară, atenţionând şi unităţile de primiri urgenţe să aibă personalul şi medicamentele necesare afecţiunilor cauzate de căldură.

Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se mai precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de Ministerul Sănătăţii (MS).

De asemenea, potrivit MS, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale, pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

Conducerea MS a atenţionat şi unităţile de primiri urgenţe, pentru a asigura numărul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice perioadei caniculare.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
502

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...