Bani pentru sinistratii botosaneni de la Transelectrica!

Bani pentru sinistratii botosaneni de la Transelectrica!
Primarii comunelor Hiliseu, Sendriceni, Varfu Campului si Vaculesti au semnat luni dimineata, in prezenta prefectului Cristian Roman, contractele de sponsorizare cu Transelectrica, in vederea finalizarii caselor afectate de inundatiile din vara anului 2010.

Suma totala acordata de Transelectrica celor 4 comune este de aproximativ 500.000 de euro si, conform contractului, banii ar trebui sa ajunga in conturile comunelor pana la 15 martie.

Defalcarea acestei sume pentru cele 4 comune a fost discutata in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Astfel, catre comuna Varfu Campului vor merge 91.520 de lei pentru finalizarea a 4 case afectate de inundatii, comuna Sendriceni va beneficia de 479.200 de lei pentru finalizarea a 21 de case, iar la Vaculesti vor ajunge 47.920 de lei pentru finalizarea a 2 case. Cea mai mare suma, 1.581.360, va fi acordata comunei Hiliseu-Horia, pentru reconstructia a 66 de case si repararea altor 49 de case.

"In comuna noastra au fost afectate de inundatii 4 din 5 sate. Cu acesti bani vom reusi sa mutam sinistratii in case noi, in primavara", a precizat Constantin Babliuc, primarul comunei Hiliseu-Horia.

"In comuna Sendriceni avem 6 parohii care ne-au promis ca, atunci cand casele vor fi la rosu, ne vor acorda cate 80 de milioane de lei vechi pentru fiecare casa", a precizat Nistor Petrica, primarul comunei Sendriceni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
160

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
235

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
531

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...