Bani pentru saracii judetului

Bani pentru saracii judetului
O noua transa de ajutoare de la stat a venit ca o binecuvantare pentru 15 familii din judetul Botosani, care zi de zi se lupta cu o saracie crunta. In urma unor anchete sociale, 15 familii botosanene care abia traiesc de pe o zi pe alta au intrat in atentia guvernantilor.

Asadar, ca urmare a unei hotarari de Guvern, la Botosani au ajuns mai bine de 210 milioane lei vechi pentru saracii din Dorohoi, Ibanesti, Dangeni si chiar din municipiul Botosani. Sumele pe care cei aflati la nevoie le-au incasat zilele trecute de la reprezentantii Institutiei Prefectului sunt cuprinse intre sapte si 30 de milioane lei vechi, in functie de caz.

Banii au fost acordati atat persoanelor care aveau nevoie sa acopere niste cheltuieli curente, dar si acelor persoane care sunt grav bolnave si nu-si permit sa se trateze din buzunarul lor. 2008 a fost un an cu mult mai bogat in ajutoare financiare, reprezentantii Institutiei Prefectului considerand ca acest lucru s-a datorat nu doar faptului ca cei de la Bucuresti au fost mai darnici.

Cred ca in anii precedenti oamenii nu prea au crezut ca vor fi ajutati daca se vor adresa autoritatilor. Anul acesta au inteles ca daca sunt intr-o situatie critica, statul, dupa posibilitati, ii poate ajuta. Acesti oameni chiar aveau nevoie de ajutor, a declarat David Salgau, subprefect de Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
252

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
297

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
188

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...