Bani pentru firmele din incubatoarele de afaceri

IMM-urile care isi desfasoara activitatea in incubatoarele de afaceri pot avea acces la o serie de finantari nerambursabile oferite printr-un program national.

Sumele sunt acordate anual si variaza intre 25.000 de lei si 40.000 de lei. Bugetul pentru alocatiile financiare nerambursabile din acest an este de 2 milioane de lei.

Banii sunt oferiti prin "Programul national multinanual pe perioada 2002 - 2012 de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri".

In primul an de participare la program suma maxima anuala primita de o firma care isi desfasoara activitatea intr-un incubator este de 40.000 de lei, fara TVA.

Aceasta valoare poate fi de maxim 60% din cheltuielile aferente infiintarii beneficiarului, pentru firmele nou-infiintate, de 40% in cazul cheltuielilor legate de utilitatile comune aferente functionarii incubatorului de afaceri, distribuite fiecarui beneficiar al programului, si de 30% pentru serviciile de asistenta si consultanta de specialitate.

In al doilea an de participare la program al unei firme, suma maxima primita este de 30.000 de lei, fara TVA. Aceasta nu va depasi 30% din valoarea utilitatilor comune aferente functionarii incubatorului de afaceri, distribuite fiecarui beneficiar al programului, si 20% din valoarea serviciilor de asistenta si consultanta de specialitate. In al treilea an de participare la program pot fi accesati maxim 25.000 de lei, fara TVA.

Aceasta suma poate fi de cel mult 20% din valoarea utilitatilor comune aferente functionarii incubatorului de afaceri, distribuite fiecarui beneficiar al programului, si 15% din valoarea serviciilor de asistenta si consultanta de specialitate. Pe langa firmele care isi desfasoara activitatea intr-un incubator, pot sa primeasca bani si administratorii acestor spatii.

"Contravaloarea alocatiei de la bugetul Programului pentru reabilitarea spatiilor fiecarei locatii destinate desfasurarii activitatii de incubare este de maximum 500.000 de lei, pentru incubatoarele noi, si de minim 200.000 de lei, pentru incubatoarele existente, aprobate pentru a intra in procesul de modernizare si/ sau extindere", precizeaza Cristian Haiduc, presedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM).

In functie de activitate, vor fi alocati maxim 130.000 de lei pentru dotarea si utilarea incubatoarelor noi si cel mult 50.000 de lei pentru reutilari ca urmare a uzurii fizice si morale a dotarilor si echipamentelor de la incubatoarele in functiune.

Continuare pe www.startups.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alerta meteorologilor de Cod Galben a fost prelungită pentru județul Botoșani!

Friday, 27 December 2024

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis un nou Cod galben de precipitații mixte care depun local polei, valabil până la ora 23:00, pentru județul Botoșani.  Pentru evitarea p...

(P) Ce tip de sticlă să alegi la ferestrele termopan

Friday, 27 December 2024

Cum să alegi cea mai bună sticlă pentru termopane Indiferent dacă doriți să vă îmbunătățiți eficiența energetică sau să permiteti luminii naturale să pătrundă mai mult în...

Ce a pățit un bărbat care a vrut să arunce vechiul frigider la marginea pădurii!

Friday, 27 December 2024

Un bărbat a fost amendat cu 10.000 de lei după ce a fost prins de jandarmii din Maramureș în timp ce abandona un frigider vechi la marginea pădurii, în apropierea pârtiei de schi...