Bani de la Ministerul Dezvoltării ceruţi pentru reabilitarea străzilor din municipiul Botoşani

Bani de la Ministerul Dezvoltării ceruţi pentru reabilitarea străzilor din municipiul Botoşani
Şefii Primăriei Botoşani fac demersuri la Ministerul Dezvoltării în vederea obţinerii unor fonduri pentru reabilitarea mai multor străzi din municipiul Botoşani.

Primarul Ovidiu Portariuc a precizat că vor fi aplicate cereri de finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare pentru patru străzi pentru care deja există proiecte tehnice realizate.

“Întrucât banii în bugetul local pentru asfaltarea străzilor sunt extrem de puţini vom încerca să aplicăm pe Programul Naţionale de Dezvoltare Locală. Din străzile pentru care există proiecte tehnice am propus spre finanţare patru străzi, respectiv Crinilor, Alexandru cel Bun, Iuliu Maniu şi Drumul Tătarilor, pentru care e nevoie de sume mari. Bugetul nostru pe reparaţii străzi pe 2015 este de 2,5 milioane de lei", a specificat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul speră ca măcar două din cele patru străzi propuse ministerului să fie prinse la finanţare. Reabilitarea celor patru străzi presupune un efort financiar considerabil, respectiv Drumul Tătarilor – 6,5 milioane de lei, Crinilor – 1,5 milioane de lei, Iuliu Maniu – 6,185 milioane de lei, Alexandru cel Bun – 3,3 milioane lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
272

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
118

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
125

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...