Banca Mondială NU poate asigura finanțare pentru proiectul Cornișa!

Banca Mondială NU poate asigura finanțare pentru proiectul Cornișa!
După vizita la Botoșani a unei delegații a International Finance Corporation, municipalitatea a fost informată că Banca Mondială nu poate aproba un împrumut pentru finanțarea lucrărilor de la Parcul de agrement Cornișa.

Executivul Primăriei dorea să împrumute 41 de milioane de lei pentru a asigura partea de cofinanţare la două proiecte, respectiv reabilitarea sistemului de termoficare (31 de milioane de lei) şi proiectul Cornişa (11 milioane de lei). Instituţia financiară acordă însă împrumuturi luând în calcul şi latura socială a investiţiilor, aici încadrându-se doar reabilitarea sistemului de termoficare şi izolarea termică a blocurilor.

“Delegația a fost în principiu de acord cu finanțarea reabilitării sistemului de termoficare, inclusiv cu extinderea acestui sistem până la a acoperi 100% din rețeaua de termoficare de pe raza municipiului și inclusiv finanțarea pentru programul de izolare termică a blocurilor. Din cauza faptului că programele finanțate de ei au în general un caracter social, se pare că nu vor acorda finanțare pentru proiectul Cornișa, ceea ce momentan ne ridică o problemă pe care încercăm să o rezolvăm.", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul șef al municipiului a menționat că pentru Cornișa se are în vedere contractarea unui împrumut de pe piața internă, un astfel de demers fiind acum în analiză.

“Am cerut o analiză să vedem în ce măsură putem suplimenta prin accesarea unui credit pe piața internă.", a conchis primarul.

Pentru proiectul Cornișa ar fi nevoie e circa 25 de milioane de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
106

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
132

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
207

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...