Banca acuzata de "omor financiar calificat"!

Banca acuzata de "omor financiar calificat"!
Un raport indica faptul ca banca a falimentat intentionat companii pentru ca apoi sa le cumpere pe bucati, la preturi derizorii!

Royal Bank of Scotland se confrunta cu o ancheta privind practicile sale controversate, dupa ce a fost acuzata de "omor financiar calificat".

 Un raport realizat de un consilier al Ministrului britanic al Comertului indica faptul ca banca a falimentat intentionat companii pentru ca apoi sa le cumpere pe bucati, la preturi derizorii, scrie The Telegraph, conform ziare.com.

 Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat este vorba de o banca salvata din bani de la bugetul de stat pentru a nu intra in faliment.

 Acuzatiile vizeaza o divizie a bancii, care are ca sarcina restructurarea companiilor aflate in dificultate, pe nume Global Restructuring Group. Firme mici si mijlocii fara probleme reale au fost trecute sub tutela acestei divizii. Ca pretext a fost folosita, de exemplu, incalcarea unor conditii minore din contractul de creditare.

 Firmele au fost astfel nevoie sa plateasca taxe si amenzi exagerat de mari. Cum nu si-au permis aceste biruri, au intrat in faliment. O alta filiala a RBS cumpara activele firmelor, mai ales bunurile imobiliare lichidate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
36

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
45

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...