Balurile liceelor din Botosani ar putea fi amanate de gripa porcina!

Balurile liceelor din Botosani ar putea fi amanate de gripa porcina!
Alarma in scoli de la o suspiciune de gripa porcina in cazul unei eleve de clasa a X-a de la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" Botosani!

Fata a fost in Ucraina in urma cu 10 zile, fapt care a crescut atentia asupra simptomelor cu care s-a prezentat la medic in aceste zile.

Daca Ada Macovei, sefa invatamantului botosanean, si Gheorghe Apetroaie, directorul medical al DSP Botosani, sunt de parere ca este vorba doar despre o suspiciune, directorii scolilor sunt sfatuiti ca, in aceasta perioada, sa suspende toate activitatile care ar putea favoriza imbolnavirea copiilor, facandu-se referire aici inclusiv la balurile bobocilor, excursii sau cercuri pedagogice.

In aceasta perioada sunt in plina desfasurare balurilor bobocilor, cel putin 500 de elevii reunindu-se la fiecare spectacol care are loc la Casa de Cultura a Sindicatelor Botosani.

"Am transmis tuturor directorilor de licee o nota interna prin care recomandam amanarea balurilor bobocilor care se desfasoara in aceasta perioada la Casa de Cultura. Este la latitudinea dumnealor sa decida, dar, din cate am inteles, spectacolele programate in perioada imediat urmatoare, si anume al Colegiului National Mihai Eminescu si al Colegiului Economic Octav Onicescu vor fi amanate", a precizat Daniel Botezatu, inspector educativ in cadrul ISJ Botosani.

Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani, spune ca virusul gripei porcine nu a fost confirmat oficial.
"Noi nu am luat niciun fel de masura, pentru ca nu este confirmat virusul. Fata este sub urmarire medicala a medicilor epidemiologici, i-au fost recolatate probe, care au fost date la laboratoarele de analize autorizate si in cateva zile vom avea rezultatul, speram sa fie negativ. Colegii de clasa ai fetei au fost evaluati medical de catre medicul de la cabinetul medical scolar, si speram sa nu fie niciun fel de problema. Fata a fost evaluata medical, starea febrila a disparut, speram sa fie o gripa sezoniera", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ Botosani.

Gheorghe Apetroaie, directorul medical al DSP, spune ca este vorba despre al 31-lea caz de suspiciune, insa nicio confirmare pana in prezent.

"Acest caz ramane la nivel de suspiciune, in contextul epidemiologic, respectiv vizita elevei cu familia in Ucraina, la sfarsitul saptamanii trecute, si urmata de un sindrom febril. Eleva a fost internata la Sectia de boli infectioase, unde s-au recoltat probele impuse si s-au trimis catre Institutul Cantacuzino. Simptomatologia s-a ameliorat, a disparut, pacienta a fost externata, este in afara oricarui pericol si se asteapta rezultatele analizelor de laborator. A fost un semnat de alarma, ne bucuram deocamdata ca nu este confirmat si speram sa nu mai avem asemenea cazuri. La Botosani avem 31 de cazuri adunate pana la acest moment ca suspiciuni, 12 cazuri au fost spitalizate, dintre care 8 adulti si patru copii, iar celelalte 19 au fost monitorizate la domiciliu. Am avut doua situatii mai deosebite, eleva aceasta si domnul Carmocanu, intrucat noi trebuie sa tinem cont de contextul epidemiologic", a precizat Gheorghe Apetroaie, director medical DSP.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
120

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
93

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...