Bagati in spital de fast-food-uri!

Bagati in spital de fast-food-uri!
Din ce în ce mai mulţi botoşăneni care consumă produse de tip fast-food ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe prezentând alergii, sau chiar insuficienţe cardio-respiratorii, ce necesită internarea de urgenţă în spital.

Mulţi dintre comercinaţii de astfel de produse nu sfişează ingredientele pe care acestea le conţin, iar în lipsa unei informări, cei care cumpără şi sunt alergici la anumite alimente îşi pun în pericol viaţa.

De altfel, comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au demarat deja o campanie de informare şi au impus tuturor societatilor de fast-food şi unităţilor de alimentaţie publică să afişeze şi ingredientele pe care le conţin mâncărurile.

"Sunt comercianţi de diverse produse de tip fast-food care, prin ingredientele pe care le folosesc, pot duce la apariţia unor situaţii destul de grave, de alergodermii, dar şi cu fenomene de insuficienţă respiratorie acută, care ajung pe secţia ORL şi care necesită spitalizare. Unele cazuri se întretaie ca şi simptomatologie cu cele de altă etiologie, cum ar fi înţepătura de albină, de viespe sau alte insecte. Nu este zi în care să nu avem cel puţin un caz", a declarat un medic din cadrul UPU. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
535

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
59

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
64

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...