Băgaţi în spital de animale!

Tot mai mulţi botoşăneni ajung la spital şi au nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost muşcaţi de animale, în unele cazuri plăgile fiind adânci sau pe zone extinse, intrucât este necesară chiar şi intervenţia chirurgicală pentru reconstrucţie.

De la începutul acestui an, doi bărbaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost muşcaţi de jderi, şase au fost victime ale cailor, iar doi au fost muşcaţi de porci.

"Au fost cazuri în care victimele au avut nevoie de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie, având în vedere că muşcătura de cal este deosebit de periculoasă", a declarat Ioan Asaftei, directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean.

Totodată, în primul semestru al acestui an au ajuns la spital 296 de persoane care au fost muşcate de câini, dintre acestea 88 fiind copii.
 
"Se mai întâmplă ca plăgile muşcate să fie cauzate de agresiunea unor animale sălbatice sau apar în cadrul unor preocupări profesionale - specialişti veterinari, îngrijitori de animale", a mai spus Ioan Asaftei.

După tratamentul pe care îl primesc în Unitatea de Primire Urgenţe, pacienţii sunt direcţionaţi spre Secţia de Contagioase unde primesc tratamentul profilactic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist!

astăzi, 14:21

Spitalul Municipal Dorohoi organizează concurs pentru ocuparea unui post vacant de medic specialist, perioadă nedeterminată, specialitatea Gastroenterologie. Depunerea dosarelor de participare l...

Culesul de flori te poate lăsa fără bani în portofel!

astăzi, 14:08

În ziua de sâmbătă, ora 18:30, o persoană de sex feminin, care se deplasa pe strada 1 Decembrie din Botoșani, a fost observată prin intermediul camerelor de supraveghere cum smulgea d...

Decizie a Tribunalului Botoșani în cazul doctoriței acuzată că a luat șpagă de la aproape 300 de bolnavi de cancer: De ce a fost pusă în libertate!

astăzi, 13:32

Dacă decizia va rămâne definitivă, doctorița va fi eliberată și va reveni în penitenciar după ce copilul ei va împlini vârsta de un an. Găsită vinovată pentru 280 ...