Bacalaureat 2010 - "Zi normala de munca" pentru profesori!

Bacalaureat 2010 - "Zi normala de munca" pentru profesori!

HORIA NEGRESCU

Bacalaureat fara probleme la Botosani, in prima zi de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Aprecierea ii apartine inspectorului scolar general adjunct Horia Negrescu.

In prima zi, in cele 25 de centre de pe teritoriul judetului Botosani, au fost programati 1441 de elevi, din totalul de 3498.

"Nu au fost inregistrate probleme. O serie de centre au terminat de evaluat candidatii din prima zi, si sunt centre care mai au candidati programati si pentru a doua si a treia zi", a precizat Horia Negrescu.

Astfel, Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", Grupul Scolar de Industrie Usoara, Liceul de Arte, Liceul Pedagogic, Grupul Scolar Bucecea, Grupul Scolar Cotusca, Colegiul "Ghica" Dorohoi si Grupul Scolar Stefanesti vor termina maine examinarea, dar sunt si cateva centre unde s-a finalizat deja sau se va termina pana diseara.

Conform celor precizate de Negrescu, un elev a solicitat reprogramarea pentru a doua zi, intrucat a fost nevoit sa se prezinte la spital, pentru un control.

Cu privire la retributia care s-ar cuveni cadrelor didactice implicate in procesul de examinare la bacalaureat, inspectorul general adjunct a spus ca profesorii se afla in activitate, deci se considera zi normala de munca, asfel ca nu s-ar justifica o plata suplimentara in acest sens.

 

La probele orale, candidatul extrage un bilet si primeste hartie stampilata pentru ciorna. Pentru elaborarea raspunsurilor, se acorda fiecarui candidat cate 15 minute, iar pentru sustinerea acestora în fata comisiei, cate 10 - 15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la aceste probe nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

Nivelul de competenta lingvistica de comunicare orala în limba romana, respectiv în limba materna se stabileste de comun acord de catre cei doi profesori examinatori.

Suplimentul descriptiv al certificatului de competenta contine descrierea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana, respectiv în limba materna ale candidatului si se va completa în conformitate cu nivelul acordat candidatului.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
20

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
996

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
201

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...