Bac-ul de toamna, fara supraveghere video la Botosani!

Bac-ul de toamna, fara supraveghere video la Botosani!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inspectorul general Ada Macovei sustine ca nici la sesiunea din toamna a Bacalaureatului nu vor fi montate camere de supraveghere in salile de examen, dat fiind constul ridicat pe care achizitionarea acestora le implica, iar Inspectoratul nu dispune de fondurile necesare.

Nici la prima sesiune a Bacalaureatului nu au fost montate camere de supraveghere, fiind invocate tot impedimentele financiare.

Inspectoratul Scolar Judetean a reusit insa montarea a 42 de camere video pentru examenul de titularizare, care au costat 4.600 de lei, insa si acestea au fost luate “pe datorie, iar laptopurile pe care vor fi stocate imaginile sunt imprumutate.

"La sesiunea din toamna nu punem camere video, pentru ca este foarte costisitor, nu avem sursa de finantare nici pentru acest examen (n.r. titularizare). Ne dorim sa creasca procentul de promovabilitate si ne dorim candidati care sa fie cu adevarat pregatiti si sa obtina rezultate numai pe baza eforturilor pe care le-au facut si a muncii pe care au sustinut-o in acesti ani de scoala", a spus Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ.

Elevii botosaneni respinsi in sesiunea din iunie a examenului de bacalaureat se pot inscrie pentru a doua sesiune pana pe 15 iulie.

La Botosani, in prima sesiune, 1.481 de elevi au fost declarati respinsi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
3

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
24

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
78

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...