Bac cu probleme: Elevii ar putea fi plimbati prin centre, profesorii grevisti vor fi inlocuiti!

Bac cu probleme: Elevii ar putea fi plimbati prin centre, profesorii grevisti vor fi inlocuiti!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

Elevii claselor a XII-a din centrele in care profesorii vor organiza greva generala nu vor avea de suferit, anunta ministrul Educatiei, fapt confirmat si la Botosani de inspectorul general Ada Macovei, care a declarat vineri ca au fost pregatite, pentru orice eventualitate, cadre didactice care pot prelua atributiile celor care intra in greva.

Mai mult, spune Daniel Funeriu, elevii vor fi arondati la alte centre.

"Facem tot posibilul ca pe 31 mai bacalaureatul la proba C, in judetul Botosani, sa se desfasoare in centrele de evaluare in conditii normale. Au fost pregatite, pentru orice eventualitate, cadre didactice care pot prelua atributiile celor care intra in greva, daca se intampla in ziua respectiva. Avem rezerve de personal, este normal ca intr-o situatie ca aceasta sa ne asiguram o alta echipa care sa poata prelua practic toate atributiile comisiei in cazul in care se razgandesc, si declaratiile pe care le-au facut ca nu participa la greva sunt retrase sau nu sunt onorate", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

Totodata, ministrul Educatiei a tinut sa precizeze ca, in ciuda celor afirmate de liderii sindicali din invatamant, "nu este ilegal sa inlocuiasca profesorii pentru ca schimbarea metodologiei se poate face printr-un ordin de ministru, mai ales ca in acest caz este vorba despre interesul elevilor".
 
Precizarea ministrului Funeriu a venit dupa ce federatiile din invatamant au sustinut ca "inlocuirea membrilor de sindicat participanti la greva cu alte persoane este ilegala".

Daniel Funeriu a mai spus ca profesorii care vor participa la bacalaureat vor primi intre 275 si 600 de lei, in functie de responsabilitati.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
28

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
90

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
18

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...