Bac 2012 - Luni incep probele scrise. Primul an fara ministru

Bac 2012 - Luni incep probele scrise. Primul an fara ministru
Absolventii de liceu reintra, luni, in febra Bacalaureatului, odata cu inceperea probelor scrise. Pentru prima data, Ministerul Educatiei nu va fi condus de un ministru in timpul Bac-ului, ci de un secretar de stat.

Secretarul de stat Stelian Fedorca are drept de semnatura de luni, pana la predarea - primirea mandatului la Ministerul Educatiei, a anuntat Liviu Pop in ultima zi de interimat la MECTS. Propusa ca titular al portofoliului este Ecaterina Andronescu.

Calendarul Bac-ului

Pe 2 iulie, absolventii de liceu vor sustine prima proba scrisa: Limba si literatura romana - proba E (a). Pe 3 iulie va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna - proba E (b), iar pe 4 iulie se va desfasura proba obligatorie a profilului - proba E (c).

Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d) este programata pentru data de 6 iulie. Pe 8 iulie se vor afisa rezultatele, urmand ca ziua urmatoare - 9 iulie - sa fie rezervata contestatilor.

Pe 10 - 12 iulie se vor rezolva contestatiile elevilor, urmand ca afisarea notelor finale sa se faca pe 13 iulie.

Sesiunea din toamna

Ca in fiecare an, in perioada august-septembrie, are loc a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Potrivit MECTS, inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen se face pe 16 - 20 iulie, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A sa fie programata pentru 20-21 august.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B se va face pe 20-22 august, iar 21 - 22 august sunt zilele rezervate pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C.

Pe 23 - 24 august 2012 are loc evaluarea competentelor digitale - proba D, iar pe 27 august incep probele scrise, cu Limba si literatura romana - proba E (a).

Limba si literatura materna - proba E (b) este programata pentru 28 august, iar pe 29 august se va organiza proba obligatorie a profilului - proba E (b).

Ultimul examen, proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d), este programat pentru 31 august.

Pe 2 septembrie are loc afisarea rezultatelor (pana la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00).

Pe 3-4 septembrie se rezolva contestatiile, iar pe 5 septembrie se afiseaza rezultatele finale.

La solicitarea comisiilor de Bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, precizeaza reprezentantii MECTS.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
85

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
30

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
114

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...