BAC 2011: Sapte teze vor fi corectate pentru a treia oara, din cauza diferentelor prea mari dintre primele doua note!

BAC 2011: Sapte teze vor fi corectate pentru a treia oara, din cauza diferentelor prea mari dintre primele doua note!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Aproape 70% din notele obtinute de elevii botosaneni la prima sesiune a bacalaureatului raman neschimbate in urma contestatiilor, intrucat diferentele constatate la recorectare sunt in intervalul de plus/minus 0,5 puncte. Alte sute de lucrari au insa note marite, in timp ce 7 teze vor fi corectate pentru a treia oara.

Urmare a recorectarii unui numar de 2084 de teze in Centrul de la Iasi, constituit special pentru acest motiv, au fost inregistrate 1391 de teze in intervalul plus/minus 0,5 puncte, ceea ce inseamna ca acele note raman la fel cum au fost initial, insemnand un procent de 66,75% pe judet.

559 de teze sunt cu diferente de plus/minus 0,95 puncte, dintre acestea, in cazul a 402 teze notele au fost marite, iar la 157 notele au fost scazute.

"Nu stiu cat dintre aceste teze, care au beneficiat de un punctaj mai mare acum fata de cel initial, vor influenta cu adevarat procentul de promovabilitate la nivel judetean. Se estimeaza un procent de plus/minus 1% fata de procentul initial de 54%", a declarat in urma cu scurt timp Ada Macovei, inspector general al ASJ Botosani.

In cazul a 134 de teze a fost peste 1 punct diferenta, fie in plus, fie in minus, iar dintre acestea doar 7 au diferenta mai mare de 1,5 puncte.

"Cele 7, in acest moment, sunt recorectate, pentru ca se cere in general nota explicativa de la profesorii corectori. Nu stim cine a gresit, daca e vorba de profesorii corectori de la noi sau de la Iasi. Eu sunt multumita de cum si-au facut profesorii treaba, au corectat cu simt de rapsundere, chiar daca au fost conditii de stres, si un timp limitat in care au trebuit sa faca acest efort de a corecta un numar foarte mare de teze. Le multumesc inca o data si sper ca pentru cele 7 teze care se recorecteaza sa nu fie situatii deosebite inregistrate la Botosani", a precizat Ada Macovei. 

Listele cu rezultatele finale, dupa contestatii, se vor afisa in cursul zilei de vineri, la toate centrele de examen. In acest moment la ISJ se lucreaza la centralizarea rezultatelor. Lista finala va putea fi vizualizata pe site-ul Stiri Botosani, imediat ce va fi facuta publica. 
 



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
21

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
70

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
352

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...