BAC 2011: Profesorii care au supravegheat elevii prinsi cu fituici nu mai participa la bacalaureat 5 ani de zile!

BAC 2011: Profesorii care au supravegheat elevii prinsi cu fituici nu mai participa la bacalaureat 5 ani de zile!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

ADA MACOVEI: "S-a mers prea departe. Si acum 2 ani am incercat sa montam camere de supraveghere si m-am izbit de acelasi val de rezistenta din partea cadrelor didactice si a directorilor de scoli".

Cadrele didactice care au facut parte din comisia de supraveghere de la Colegiul National "Mihai Eminescu", unde doi elevi - unul provenind de la Grupul Scolar Flamanzi, iar al doilea de la Colegiul National "Mihai Eminescu" - au fost prinsi la prima proba cu fituici, nu vor mai putea participa la examenul de bacalaureat 5 ani! Anuntul a fost facut de sefa Educatiei botosanene, Ada Macovei.

"Nu mai au ce cauta 5 ani de aici incolo la examenul de bacalaureat. La fel vom proceda cu toti, cu sanctiuni maxime, pentru ca nu se mai poate asa ceva. S-a mers prea departe. Si acum 2 ani am incercat sa montam camere de supraveghere si m-am izbit de acelasi val de rezistenta din partea cadrelor didactice si a directorilor de scoli. Anul trecut tot au fost elimintati din examen un numar important de elevi, ceea ce ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma, iar anul acesta masurile vor fi si mai dure. Elevii nu se mai pot prezenta la urmatoarele 2 sesiuni ale examenului de bacalaureat, iar pentru cadrele didactice sanctiunile pot merge pana la desfacerea contractului de munca, pe Metodologie. Deocamdata, pentru ce s-a intamplat ieri, sanctiunea pe care o vom aplica este de eliminare din examenul de bacalaureat pentru urmatorii 5 ani", a declarat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

In afara situatiei depistate luni la centrul de examen de la Colegiul National "Mihai Eminescu", au mai fost gasite si alte nereguli. De pilda, profesorii asistenti nu le-au spus elevilor cum sa isi numeroteze foile de examen, vina exclusiva in acest caz apartinand asistentilor.

"Am incercat sa nu anulam tezele elevilor, care nu au avut nicio vina ca nu au stiut sa noteze. Nu au fost ajutati de asistenti, asa cum ar fi trebuit. Si pentru a nu anula tezele elevilor, au fost date note explicative si la fel se vor lua masuri in cazul supraveghetorilor de sali. Au fost sali intregi in care s-a gresit si e vina exclusiva a celor care trebuie sa instruiasca elevii. Pentru toata lumea care nu isi face treaba la comisie sanctiunea va fi maxima anul acesta", a avertizat Ada Macovei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
14

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
76

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...