Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!

Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!
Alegerile parlamentare se apropie cu pasi repezi si multi botosaneni inca nu stiu din ce colegiu fac parte. Modalitatea prevazuta de lege ca alegatorii sa ia la cunostinta de ce colegiu apartin este ca botosanenii sa se deplaseze la primarie unde pot consulta copia listelor permanente.

La primar se afla copiile listelor permanente, unde alegatorii pot sa vada de ce colegiu apartin. Legea nu obliga la un afisaj. Cei care doresc se pot consulta copia aflata la primar, a declarat Rodica Dascalu, presedintele BEJ Botosani.

Listele privind delimitarea pe colegii nu vor fi afisate prin cartiere sau la sectiile de votare. Prin urmare, nu este exclus sa ne trezim pe 30 noiembrie ca multi dintre botosaneni se indreapta spre sectiile de votare, dar fara sa cunoasca intre cine au de ales. Acesti cetateni vor afla cu cine pot vota doar in momentul in care li se vor inmana cele doua buletine de vot, cel pentru Senat si cel pentru Camera Deputatilor.

Am un candidat preferat, dar nu stiu daca e pe colegiul meu, pentru ca nici eu nu stiu pe ce colegiu sunt. Daca nu e pe colegiul meu va trebui sa ma orientez spre alt candidat si acest lucru nu prea imi convine, a declarat Dorina, o botosaneanca, la fel de confuza ca multi alti cetateni din Botosani.

Multi nu cunosc nici modul in care se desfasoara anul acesta alegerile. Botosanenii care doresc informatii despre votul uninominal, despre partide si candidate pot accesa www.infovot.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă un înger a urcat la ceruri: Sofia, fetița care lupta să trăiască din primele clipe de viață, a murit

astăzi, 09:55
168

Micuța Sofia, copilul pentru care zeci de oameni și Asociații s-au implicat să o țină în viață chiar din primele minute, s-a stins din viață la doar 8 luni de zile, în cursul zil...

(A) Angajări de personal la una dintre cele mai moderne fabrici din Botoșani

astăzi, 09:15
392

Electroalfa recrutează personal pentru unitatea de sheltere metalice având disponibile posturi pentru zona de producție și TESA: ingineri proiectanți electrici cu experiență în lucr...

Asociația „Scut botoșănean” cumpără lemne de foc pentru familiile nevoiașe

astăzi, 09:06
70

Sezonul rece pentru mulți dintre noi se dovedește a fi unul fără prea multe griji, însă pentru zeci de familii nevoiașe din județul Botoșani, în special din mediul rural, această ...