Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!

Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!
Alegerile parlamentare se apropie cu pasi repezi si multi botosaneni inca nu stiu din ce colegiu fac parte. Modalitatea prevazuta de lege ca alegatorii sa ia la cunostinta de ce colegiu apartin este ca botosanenii sa se deplaseze la primarie unde pot consulta copia listelor permanente.

La primar se afla copiile listelor permanente, unde alegatorii pot sa vada de ce colegiu apartin. Legea nu obliga la un afisaj. Cei care doresc se pot consulta copia aflata la primar, a declarat Rodica Dascalu, presedintele BEJ Botosani.

Listele privind delimitarea pe colegii nu vor fi afisate prin cartiere sau la sectiile de votare. Prin urmare, nu este exclus sa ne trezim pe 30 noiembrie ca multi dintre botosaneni se indreapta spre sectiile de votare, dar fara sa cunoasca intre cine au de ales. Acesti cetateni vor afla cu cine pot vota doar in momentul in care li se vor inmana cele doua buletine de vot, cel pentru Senat si cel pentru Camera Deputatilor.

Am un candidat preferat, dar nu stiu daca e pe colegiul meu, pentru ca nici eu nu stiu pe ce colegiu sunt. Daca nu e pe colegiul meu va trebui sa ma orientez spre alt candidat si acest lucru nu prea imi convine, a declarat Dorina, o botosaneanca, la fel de confuza ca multi alti cetateni din Botosani.

Multi nu cunosc nici modul in care se desfasoara anul acesta alegerile. Botosanenii care doresc informatii despre votul uninominal, despre partide si candidate pot accesa www.infovot.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La două ore distanță de Botoșani se află Satul lui Moș Crăciun: Spiriduși, atelier de jucării și biroul Moșului! (Foto)

astăzi, 08:43
571

Vizitatorii lui Moș Crăciun sunt întâmpinați de spiriduși și conduși printr-un tur ghidat de 30 de minute, plin de magie și zâmbete.Satul lui Moș Crăciun se află î...

PS Ignatie, la hramul Mănăstirii Coșula: ”Omul mândru nu reușește niciodată să se stăpânească pe sine însuși, în schimb vrea să-i domine pe alții”

astăzi, 08:16
70

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, miercuri, 6 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitulu...

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

astăzi, 07:51
423

Alexandra, mama a trei copii, a fost lăsată să se chinuiască timp de şapte ore pe patul de spital. Cu dureri insuportabile și sângerări, femeia a cerut de mai multe ori ca un medic să o ...