Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!

Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!
Alegerile parlamentare se apropie cu pasi repezi si multi botosaneni inca nu stiu din ce colegiu fac parte. Modalitatea prevazuta de lege ca alegatorii sa ia la cunostinta de ce colegiu apartin este ca botosanenii sa se deplaseze la primarie unde pot consulta copia listelor permanente.

La primar se afla copiile listelor permanente, unde alegatorii pot sa vada de ce colegiu apartin. Legea nu obliga la un afisaj. Cei care doresc se pot consulta copia aflata la primar, a declarat Rodica Dascalu, presedintele BEJ Botosani.

Listele privind delimitarea pe colegii nu vor fi afisate prin cartiere sau la sectiile de votare. Prin urmare, nu este exclus sa ne trezim pe 30 noiembrie ca multi dintre botosaneni se indreapta spre sectiile de votare, dar fara sa cunoasca intre cine au de ales. Acesti cetateni vor afla cu cine pot vota doar in momentul in care li se vor inmana cele doua buletine de vot, cel pentru Senat si cel pentru Camera Deputatilor.

Am un candidat preferat, dar nu stiu daca e pe colegiul meu, pentru ca nici eu nu stiu pe ce colegiu sunt. Daca nu e pe colegiul meu va trebui sa ma orientez spre alt candidat si acest lucru nu prea imi convine, a declarat Dorina, o botosaneanca, la fel de confuza ca multi alti cetateni din Botosani.

Multi nu cunosc nici modul in care se desfasoara anul acesta alegerile. Botosanenii care doresc informatii despre votul uninominal, despre partide si candidate pot accesa www.infovot.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inconștiență: Alcolemie record la un care botoșănean și-a luat soția de la spital

astăzi, 21:30
219

Trei maşini de poliţie au oprit în trafic un şofer botoşănean cu alcoolemie record. Incidentul a avut loc sâmbătă la amiază, când bărbatul de 44 de ani, a ieşit din curtea ...

VERSURI DIN STRADĂ: La teiul lui Eminescu. De Emilia-Paula Zagavei

astăzi, 21:00
61

O zi călduroasă și astăzi, dar se apropie răcoarea serii, așa că vă invităm să parcurgeți o nouă poezie ajunsă pe adresa de mail a redacției. Vă dorim lectură plăcută.***LA T...

(A) Comunicat presă: „Botoșani Shopping Center extinde parcarea centrului comercial la 620 de locuri de parcare”

astăzi, 18:52
474

Noi ne știm de 10 ani.Noi suntem Botoșani Shopping Center.Am livrat cel mai mare proiect comercial din municipiul Botoșani împreună cu partenerii noștri.Credem în dezvolta...