Avocatul Daniel Humelnicu ii atentioneaza pe primari: "Isi vor pierde mandatele, iar la inceputul anului vom avea alegeri anticipate"

Prim-vicepresedintele PDL Botosani, avocatul Daniel Humelnicu, ii atentioneaza pe primari, consilieri locali, consilieri judeteni sau presedinti de Consilii Judetene, ca daca vor trece la un alt partid politic sau se vor declara independenti si isi vor pierde mandatele cand ordonanța de urgenta va fi declarată neconstituțională.

Humelnicu spune ca in mod sigur la inceputul anului viitor vor fi alegeri anticipate si asta deorece Curtea Constitutionala a sanctionat in repetate randuri traseimul politic.

"Este bine stiut faptul ca premierul Ponta nu reuseste de o bucata buna de vreme sa depaseasca in sondaje cele 37 %, ca si intentie de vot, asa ca a decis sa incalce Constitutia prin aceasta ordonanta de urgenta. Aceasta ordonanta este neconstitutionala pentru cel putin doua considerente. In primul rand discutam de o ordonanta de urgenta: unde este urgenta? Nu au reusit sa explice care este urgenta acestei masuri nici prin expunerea de motive si nici public. De altfel, Curtea Constitutionala s-a si pronuntat in acest sens, in cazuri similare, deci soarta acestei ordonante este stiuta. La fel, Curtea Constitutionala s-a pronuntat in repetate randuri si asupra traseismului politic, pentru ca atunci cand au candidat acesti domni, consilieri locali, judeteni, presedinti de Consilii Judetene sau primari, au candidat cu sigla unui partid, iar Curtea Constitutionala a sanctionat acest lucru. Acesti domni care vor face pasul catre un alt partid sau se vor declara independenti, dupa ce acest text va fi declarat neconstitutional, isi vor pierde mandatele, astfel incat la inceputul anului viitor cu siguranta vom avea alegeri anticipate locale pentru primari si presedinti de Consilii Judetene. La consilierii locali si judeteni vor accede alti colegi aflati pe liste. Primarii sunt pacaliți nu doar cu promisiuni, dar nu doar ca nu vor primi bani, isi vor pierde si mandatul.", a declarat Daniel Humelnicu.

Acesta a mai precizat ca ACL a sesizat astazi Curtea de Apel Bucuresti, dar si Avocatul Poporului si astezpta zilele acestea o decizie din partea institutiilor statului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...