Avocatii lui Placinta Jr sustin ca acesta a calcat cu masina un barbat... in legitima aparare

Avocatii lui Placinta Jr sustin ca acesta a calcat cu masina un barbat... in legitima aparare
Avocatii lui Andrei Placinta au sustinut in fata instantei, la judecarea propunerii de arestare preventiva a acestuia, ca in seara in care a avut loc incidentul de pe strada Berzei, acesta a actionat in legitima aparare, fiind inconjurat de mai multe persoane, una amenintandu-l cu un cutit.

In motivarea deciziei de miercuri a Tribunalului Bucuresti, prin care Andrei Placinta, fiul senatorului Sorina Placinta, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind cercetat de Parchetul Capitalei pentru talharie, lovire, distrugere, tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, este redata sustinerea avocatilor care l-au reprezentat in instanta pe tanar.

Acestia au aratat ca, marti seara, Andrei Placinta s-a intalnit cu prietena sa pe strada Berzei din Capitala, pentru a discuta despre o presupusa alta relatie a acesteia.

Avocatii au sustinut ca tanarul i-a cerut fetei telefonul mobil, pentru a-i citi sms-urile, aceasta a acceptat, insa ulterior i-a cerut telefonul inapoi. Pentru ca Andrei Placinta a refuzat, cei doi au inceput sa se certe, initial in masina, ulterior in strada, pana cand mai multe persoane aflate in zona, printre care una de etnie rroma si alta care avea asupra sa un cutit, au intervenit si l-au bruscat pe tanar.

Andrei Placinta a fost arestat pentru 29 de zile

Avocatii au sustinut ca, in acel moment, clientul lor a incercat sa plece de la fata locului trecand peste capota masinii prietenei sale, moment in care a spart unul dintre geamurile autoturismului.

De asemenea, avocatii au sustinut ca tanarul a reusit sa fuga, dar ca a decis sa se intoarca la fata locului, gandindu-se ca prietena sa a ramas in acea zona singura.

Andrei Placinta a fost impuscat de patru ori

Aparatorii mai spun ca tanarul a fost impuscat de patru ori, moment in care s-a speriat, "a pierdut contactul cu realitatea obiectiva" si nu a mai constientizat ceea ce se intampla. A incercat, din nou, sa plece de la fata locului cu masina, insa mai multe persoane, dintre care una avea asupra sa un cutit, au incercat sa il opreasca, moment in care una dintre ele, aflata in stare de ebrietate, a alunecat sub autoturism.

Totodata, avocatii au mai precizat ca barbatul lovit cu masina le-ar fi spus medicilor de la Spitalul de Urgenta ca era sub influenta alcoolului si ca nu a vazut ce s-a intamplat marti seara, aparatorii afirmand si ca acesta a avut doar o luxatie a gleznei piciorului stang.

Mai mult, aparatorii au cerut instantei sa aiba in vedere si faptul ca Andrei Placinta nu are antecedente penale, a facut numeroase studii, atat in tara, cat si in strainatate, fiind in prezent student la Filosofie.

Pe de alta parte, procurorii au sustinut in fata instantei ca Andrei Placinta i-a luat prietenei sale telefonul prin folosirea violentei, a alergat-o pe strada, a lovit-o de mai multe ori, dupa cum reiese din declaratia data de aceasta.

Totodata, din declaratiile fetei si ale altor martori, reiese ca tanarul a incercat sa o loveasca pe fata si pe un alt barbat de cinci-sase ori, iar ulterior a dat cu masina de doua-trei ori peste un barbat, care s-a impiedicat si a cazut, dupa ce a incercat sa il opreasca pe Placinta.

Tribunalul Bucuresti, care a admis propunerea de arestare preventiva a fiului fostului ministru al Tineretului si Sportului, a apreciat ca exista probe ca lasarea in libertate a tanarului reprezinta pericol pentru ordinea publica.

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa stabileasca un termen pentru judecarea recursului declarat de Andrei Placinta impotriva deciziei de arestare preventiva. (ziare.com)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
5

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
159

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
333

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...