Avocații lui Bota încing spiritele în presa olandeză!

Avocații lui Bota încing spiritele în presa olandeză!
Un titlu foarte dur la adresa Romaniei a aparut recent intr-o publicatie nationala din O.landa – Z24: "Romania corupta n-are ce cauta in Schengen!".

Articolul cu pricina puncteaza greva foamei in care in urma cu circa 10 zile au intrat o serie de avocati din UNBR – Bota, in semn de protest fata de discriminarea la care sunt supusi de anumiti judecatori si politisti, care ii impiedica sa profeseze. Aceasta in conditiile in care exista sute de hotarari judecatoresti in intreaga tara, care arata ca barourile paralele din UNBR – Bota functioneaza fara incalcarea Legii 51/1995, se arata pe luju.ro.

Lumeajustitiei.ro a relatat pe larg in ultimii ani despre fenomenul barorurilor paralele, insa pana in prezent CSM si MJ au tratat superficial aceasta situatie si nu au dorit sa exprime un punct oficial de vedere. Pe fondul acestei inactiuni, din 2003 incoace barourile paralele, cele traditionale si cele infiintate de Pompiliu Bota, se acuza reciproc de functionare in afara legii, existatnd mii de plangeri penale formulate de ambele parti. Barourile din UNBR - Bota numara in prezent circa 5000 de avocati care practica avocatura atat in Romania, cat si in alte state europene.

Prezentam in continuare, traducerea articolului aparut in publicatia olandeza Z24, conform sursei citate:

Romania corupta n-are ce cauta in Schengen

Avocati romani au solicitat ajutor din Olanda in lupta lor impotriva unor judecatori si oameni de politie corupti din aceasta tara UE. Potrivit celor afirmate de Bota, avocatii dintr-o asociatie cu 5.000 de membri, nu-si pot face treaba corespunzator ca urmare de acestor practici mafiote. Asociatia se adreseaza Olandei, pentru ca "Olanda se pronunta mereu foarte direct despre sistemul juridic din Romania si este singura ce urmareste evolutiile din acest domeniu", a raportat un purtator de cuvant al asociatiei. Bota vrea ca Olanda sa fie preocupata ca Romania momentan sa nu fie admisa in tarile Schengen, tari intre care oamenii pot calatori fara pasaport. Atata timp cat nu se pune capat acestor practici mafiote, Romania n-are nici un loc in Schengen, spune asociatia.

Judecatori calatori

Doi delegati ai lui Bota au prezentat un dosar pe aceasta tema ambasadorului olandez la Bucuresti, Matthijs van Bonzel. Acesta i-a mentionat la Comisia Europeana, care din sase in sase luni intocmeste rapoarte cu privire la evolutiile in domeniul justitiei. "Cred ca aceasta este o piesa forte pentru Comisia Europeana. Ar fi un lucru bun daca aceasta comisie se va deplasa prin tara o data la sase luni sub forma de judecatori calatori spre a vedea cat de departe se merge in realitate cu justitia independenta".

Avocat in greva foamei

Potrivit lui Bota membrii asociatiei sale sunt in opozitie cu membri ai unei alte organizatii, care are legaturi apropiate – de multe ori legaturi de familie – cu politia si cu justitia. Membri ai acestei a doua organizatii, care este mai mare, trebuie sa fie cumparati cu sume mari de bani si apoi li se atribuie aproape toate cauzele pro-bono, cu taxele de stat aferente. Totodata, judecatorii decid din cele mai multe ori ca avocatii din asociatia Bota, nu-si pot exercita profesia, desi sunt in posesia documentelor necesare. Aceste practici iau astfel de proportii grave, avocatii si familiile lor simtindu-se uneori literalmente amenintati. Pentru a atrage atentia in plan international asupra problemei un avocat din Bucuresti a intrat in greva foamei la sfarsitul lunii octombrie.

Cititi aici articolul original aparut in Olanda

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
400

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...