Aviz pozitiv în comisia juridică a Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Valerian Vreme

Membrii Comisiei juridice din Camera DeputaÈ›ilor au dat aviz pozitiv pentru anchetarea deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft.

Potrivit lui Bogdan Ciucă, preÈ™edintele acestei comisii, 17 deputaÈ›i au votat în favoarea raportului întocmit pe numele lui Valerian Vreme, fost ministrul al ComunicaÈ›iilor în perioada septembrie 2010 - februarie 2012. Două voturi au fost anulate, a existat o abÈ›inere È™i numai un vot împotrivă.

Înainte de acest vot, deputaÈ›ii din comisia juridică l-au audiat pe Valerian Vreme. Acesta a precizat că acuzaÈ›ia care i se aduce este de abuz în serviciu, iar o hotărâre de guvern - invocată în dosar pentru suplimentarea licenÈ›elor Microsoft - nu a semnat-o el.

Raportul Comisiei juridice, cu aviz pozitiv, va pleca acum către Biroul Permanent, urmând ca apoi conducerea Camerei să convoace un eventual plen pentru votul asupra începerii urmăririi penale în cazul lui Valerian Vreme.

Avizul Comisiei este consultativ, plenul fiind cel care decide dacă dă curs cererii ca deputatul să fie urmărit penal.

Procururorul General a cerut Parlamentului în urmă cu două săptămâni declanÅŸarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterinei Andronescu, deputatul Valerian Vreme ÅŸi senatorul Åžerban Mihăilescu în dosarul Microsoft.

Pe de altă parte, procurorii pot începe urmărirea penală în cazul a cinci dintre cei nouă foÈ™ti miniÈ™tri suspectaÅ£i de corupÅ£ie în dosar. Avizele semnate de preÅŸedintele Traian Băsescu au ajuns luni după-amiază la DNA. Este, prin urmare, doar o chestiune de timp până când cei cinci demnitari acuzaÅ£i de abuz în serviciu ÅŸi luare de mită - Adriana Å¢icău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu ÅŸi Daniel Funeriu - vor fi citaÅ£i la DirecÈ›ia NaÈ›ională AnticorupÈ›ie.

Comisia juridică a fost sesizată de către Biroul Permanent al Camerei cu scrisoarea ministrului JustiÅ£iei cu privire la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme, ministru al ComunicaÅ£iilor ÅŸi Societăţii InformaÅ£ionale în perioada septembrie 2010 - februarie 2012. Comisia avea la dispoziÈ›ie zece zile pentru a se pronunÈ›a.

PreÅŸedintele Camerei DeputaÅ£ilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că, după ce primeÅŸte raportul Comisiei juridice în privinÅ£a începerii urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, va convoca de îndată plenul, adăugând că va fi uÅŸor, deoarece este sesiune parlamentară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un candidat PNL la Parlamentare ar fi blocat în instanță evacuarea unor cetățeni din Centrul Vechi! (Video)

astăzi, 16:20

După ce membrii PSD care candidează la alegerile Parlamentare din acest an È™i-au depus dosarele de candidatură, Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoÈ™ani, le-a transmis colegilor de partid cÄ...

Bărbat din Botoșani dat dispărut de familie, se afla la muncă în Italia alături de fratele său!

astăzi, 16:10

LaurenÈ›iu Cosarianu, din comuna Dimăcheni, judeÈ›ul BotoÈ™ani, este de negăsit. Asta după ce se afla la muncă în Italia alături de fratele său. Pe 6 octombrie, bărbatul de 42 de ani a...

Peste 10 candidați înscriși pe trei posturi de asistenți la Botoșani!

astăzi, 16:00

Spitalul JudeÈ›ean „Mavromati” din BotoÈ™ani a scos la concurs două posturi de asistent medical pentru SecÈ›ia de Pediatrie I È™i un post disponibil pentru SecÈ›ia de Pediatrie II. Pen...