Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar

Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar
Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord a disparut undeva deasupra Asiei de sud-est.

Aeronava zbura de la Kuala Lumpur spre Beijing si a pierdut contactul cu controlorii de trafic aerian, a anuntat compania aeriana.

"In acest moment nu avem nici o idee unde se afla acest avion", a spus un oficial al Malaysia Airlines pentru CNN.

Avionul, un Boeing 777-200, a pierdut contactul cu turnul de control la ora locala 02.40 (vineri, 20.40 - ora Romaniei). Decolase de la Kuala Lumpur si trebuia sa ajunga la Beijing la ora locala 06.30 (00.30 - ora Romaniei).

Aeronava transporta 227 de pasageri, printre care doi copii, si 12 membri ai echipajului, a mai precizat reprezentantul companiei.

La momentul disparitiei sale, avionul avea combustibil pentru circa 7,5 ore de zbor.

Pasagerii sunt de 13 nationalitati: din China si Taiwan (154), Malaezia (38), Indonezia (12), Australia (7), Franta (3), Statele Unite ale Americii (4), Noua Zeelanda (2), Ucraina (2), Canada (2), Rusia (1), Italia (1), Olanda (1) si Austria (1).

Desi asta inseamna 228 de pasageri, unul mai mult decat totalul anuntat de catre compania aeriana, nu s-a oferit nici o explicatie in acest sens.

Pe site-ul companiei aeriene se arata ca avionul era pilotat de Zaharie Ahmad Shah, de 53 de ani, din Malaezia. El are in total 18.365 de ore de zbor si s-a alaturat Malaysia Airlines in 1981.

Autoritatile aeronautice chineze au confirmat faptul avionul a fost pierdut de radar in spatiul aerian controlat de Vietnam.

Compania Malaysia Airlines opereaza in Asia de Sud-Est, Asia de Est, Asia de Sud, Orientul Mijlociu si pe ruta dintre Europa si Australia. Are 15 avioane Boeing 777-200 in flota sa. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
18

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
105

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
25

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...