Avertizare meteo pentru toată țara: Frig, vânt și brumă. Județul Botoșani, sub COD GALBEN!

Marți, vântul se va manifesta în județul Botoșani în rafale ce vor atinge viteze de 55...65 km/h. Meteorologii anunță în România zile reci, cu vânt și brumă timpurie. 

Avertizare meteo pentru toată țara: Frig, vânt și brumă. Județul Botoșani, sub COD GALBEN!
Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o atenționare de tip COD GALBEN pentru județul Botoșani, avertizarea fiind valabilă până la ora 16:00. Astfel, conform atenționării meteo, se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55...65 km/h.
 
De asemenea, ANM a emis o avertizare valabilă pentru toată țara, pentru intervalul 25 septembrie, ora 9.30 – 27 septembrie, ora 9.00. În această perioadă se vor înregistra temperaturi scăzute, intensificări ale vântului, brumă timpurie.
 
Potrivit ANM, în intervalul menționat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4...8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

În timpul nopților și al dimineților, local în centrul țării, pe arii restrânse în nord-vestul teritoriului și în dealurile Munteniei și ale Olteniei și cu totul izolat în rest, temperaturile vor coborî sub 0 grade și se va produce brumă.
 
Pe parcursul zilei de marți, 25 septembrie, vântul va mai avea unele intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari pe litoral, în nordul și în centrul Moldovei unde temporar se vor atinge viteze de 55...70 km/h. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi rafale în general de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător vor fi precipitații slabe, mixte.
 
Miercuri, 26 septembrie, intensificări ale vântului se vor mai semnala în regiunile estice și sud-estice, cu rafale de 45...55 km/h.
 
     

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
148

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
232

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
503

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...