Avertizare hidrologica pentru Botosani - Cod Galben pe raurile Baseu si Jijia!

Avertizare hidrologica pentru Botosani - Cod Galben pe raurile Baseu si Jijia!
Potrivit avertizarii hidrologice transmisa astazi de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti, se instituie Cod Galben pe raurile Baseu si Jijia, cursul superior si afluenti.

Atentionarea intra in vigoare marti, 02.06.2009, la ora 17.00, si expira miercuri, 03.06.2009, la ora 16.00. Potrivit hidrologilor, in zonele mentionate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale, precum si cresteri de niveluri si debite cu depasiri ale cotelor de atentie.

Avand in vedere fenomenele prognozate, se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale.

In acest interval se va continua asigurarea serviciului de permanenta la primarii, precum si a celorlalte masuri cuprinse in Planul de aparare impotriva inundatiilor.

Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta au fost avertizate sa monitorizeze situatia si sa anunte in cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al judetului Botosani in cazul producerii unor situatii de urgenta generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Pompierii sunt pregatiti sa intervina in cel mai scurt timp pentru indepartarea efectelor eventualelor inundatii.

 

Legenda de coduri de culori pentru Avertizari Hidrologice:

COD GALBEN - Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducand la pagube semnificative, dar necesita o vigilenta sporita in cazuri de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii. Depasire Cote de Atentie.

COD PORTOCALIU - risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasire Cote de Inundatie.

COD ROSU - risc de viituri majore. Amenintare directa si generalizata asupra sigurantei persoanelor si bunurilor. Depasire Cote de Pericol.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie pe șosea: Trei tineri motocicliști au murit, una dintre victime este din Botoșani! (Foto, Video)

astăzi, 07:20
1242

Un accident grav a avut loc duminică după-amiază, la granița dintre județele Vaslui și Iași, pe raza comunei Codăești. Incidentul s-a produs între două motociclete și un autoturism....

Calendar ortodox: O cinstim astăzi pe Sfânta Lidia

astăzi, 06:55
54

Sfântă Lidia din Filipi este cinstită pe 20 mai. Este cunoscută drept prima creștină din Europa. Din Faptele Apostolilor (capitolul al 16-lea) aflăm că, după ce Pavel predică mai multor...

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
896

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...