Avertizare de caniculă în Botoșani

Avertizare de caniculă în Botoșani

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de disconfort termic, valabilă miercuri, până la ora 18:00, inclusiv pentru județul Botoșani.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară.

„În vest vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, precizează ANM.

Potrivit sursei citate, disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

Cum putem sa ne protejăm de temperaturile excesive? Medicii vă recomanda să evitaţi pe cât posibil expunerea la soare. Mai mult, avertizează că in perioadele de caniculă cei vulnerabili nu ar trebui să iasă din case.

Este recomandat să beţi un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute. Un alt sfat important este ca în fiecare zi să consumam cât mai multe fructe şi legume proaspete.

Nu trebuie să consumaţi alcool deoarece acesta favorizeaza deshidratarea. În acelaţi timp trebuie să evitaţi şi băuturile cu un conţinut ridicat de cofeină sau sucurile carbogazoase.

Beţi un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare la orele amiezii, trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării, haine mai largi, din fibre naturale şi în culori deschise.

FATURILE MEDICILOR PE TIMP DE CANICULĂ

– Cei vulnerabili din cauza vârstei ori bolilor ar trebui să stea în case.

– este indicat să bei 2 litri de apă pe zi.

– un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute.

-consumaţi cât mai multe fructe şi legume proaspete.

– evitaţi, sau cel puţin limitaţi consumul de băuturi alcoolice, băuturi carbogazoase sau cafea.

– Purtaţi haine uşoare, răcoroase, cât mai deschise la culoare şi care acoperă cât mai mult pielea.

– Protejaţi-vă faţa şi mai ales capul, cu o pălărie, sau şapcă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
68

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
779

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
128

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...