Avertisment FBI: Luni, un virus nou va ataca sute de mii de computere

Avertisment FBI: Luni, un virus nou va ataca sute de mii de computere
Daca ai un virus in calculator, exista riscul real ca, lunea viitoare, sa ramai fara internet cand te astepti mai putin. Utilizatorii sunt avertizati sa-si verifice calculatoarele, pentru ca acestea sa nu contina virusul `Alureon/DNS Changer bot`, scrie Daily Mail.

Virusul a fost descoperit pe sute de mii de calculatoare din intreaga lume la sfarsitul anului trecut si este conceput sa te redirectioneze catre site-uri inselatoare, cu scopul de a fura informatii personale si financiare din computerele personale.
 
Cand a decoperit atacul informatic, FBI-ul a luat o decizie neobisnuita si a realizat o aplicatie de siguranta, prin intermediul careia calculatoarele infectate puteau fi "vindecate" de acest virus.

Aceste servere de siguranta vor fi dezactivate luni, iar acest lucru poate duce la deconectarea de la internet a computerelor care sunt inca infectate.
 
Alerte legate de acest virus au circulat si pe Facebook si Google, iar FBI a creat un site special.
 
In ciuda alertelor repetate, numarul computerelor care sunt inca infectate depaseste 277.000 in intreaga lume, in scadere de la 360.000, in aprilie. Dintre acestea, FBI considera ca 64.000 sunt in Statele Unite.
 
Cei ale caror calculatoare sunt inca infectate nu se vor mai putea conecta, luni, la internet si vor trebui sa sune la furnizorii de interent, pentru distrugerea virusului si reconectarea la retea.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
148

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
288

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
66

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...