Avem cu ce ne mandri: Geniile de la Palat, greu de invins! - FOTO

Avem cu ce ne mandri: Geniile de la Palat, greu de invins! - FOTO
Micile genii de la Palatul Copiilor Botoşani continuă să uimească şi să impresioneze în competiţiie naţionale, dovedind că munca şi perseverenţa sunt şi vor fi întotdeauna garanţii ale succesului şi calităţii!

După o lună cu numeroase concursuri naţionale, în perioada 1-3 iulie, echipa cercului de Fizică Aplicată-Automatizări din cadrul Palatului Copiilor Botoşani a participat la Gura Humorului la prima ediţie a Concursului Naţional de Creaţie Tehnica "ELECTRON XXI".

La aceasta editie inaugurală au fost invitate numeroase cluburi de profil din ţară şi un juriu de prestigiu. Concursul a avut doua categorii: "Proba de Proiecte" creaţii ale elevilor şi o "Proba Practică" de verificare a abilitilor, unde fiecare participant a realizat un montaj electronic.



Echipa din Botoşani a impresionat pe cei prezenti, dar şi juriul.

Proiectul "Securizarea Locuintei" - elev Voiniciuc Constantin, a obtinut cel mai bun punctaj,  Locul I si cupa la sectiunea proiecte.



Proiectul "ARDUINO USB" - Botez Şerban, Voiniciuc Constantin, a obtinut Locul III. Impresionat, presedintele juriului, cu multă experienţă în domeniu, având dubii, a declarat: "Nu cred ca acest montaj a fost realizat de elevi şi în condiţii de laborator şcolar. Este perfect şi realizat de fabrica prin metode profesionale". "Am promis ca la urmatoarea întâlnire vom demonstra practic şi vom divulga procedeele tehnice folosite. La această categorie nu au fost secţiuni pe vârste", spune prof. Luisian Grigore, coordonatorul grupului de elevi din Botosani.

La secţiunea practic, elevii botosaneni au fost singurii care au realizat montaje cu circuite integrate programabile. La toate categoriile de vârstă, după o primă jurizare facută de profesori, elevii din Botoşani aveau punctaje maxime.



Unul dintre membrii comisiei a declarat în timpul jurizării: "Să lăsăm în funcţiune montajul ca să ne delecteze cât timp se corectează". Montajul cânta melodia din "Razboiul Stelelor" şi avea un joc de lumini complex.

În final, la proba practică, la toate categoriile de vârstă s-a obtinut Cupă.

Voiniciuc Costantin - Locul I - Liceu,
Grigore Eduard - Locul I - Primar (clasa a II-a, cel mai mic participant din concurs),
Botez Şerban - Locul II - Gimnaziu,
Olariu Andrei - Mentiune - Gimnaziu.


O contribuţie importantă la programarea circuitelor integrate a avut-o Popoveniuc Mircea - clasa a VIII-a, membru al cercului, olimpic la informatică.

Pe toată perioada concursului echipajul din Botosani a fost "asaltat" cu întrebări de ceilalti participanţi pentru a afla informaţii despre programarea circuitelor şi realizarea montajelor.



"Elevii şi-au facut mulţi prieteni din ţară şi s-au facut schimburi de adrese pentru a lua legătura cu cercul nostru şi a împărtaşi din experienţele acumulate. Urmează noi concursuri în vara aceasta. Dorim să putem organiza şi la Botoşani un concurs de profil la care cautăm sponsori. Din toamnă se fac înscrieri pentru noi cursuri gratuite la cercul de Fizică Aplicată-Automatizări din cadrul Platului Copiilor, unde vom pregăti viitori specialişti", a declarat prof. Luisian Grigore, coordonatorul cercului de Fizică Aplicată-Automatizări din cadrul Platului Copiilor Botosani.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
68

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
97

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
90

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...