Avarie puternică într-o comună din Botoșani. „Ați țipat foarte mult: vrem apă!” / „Gheizerele din Islanda s-au mutat la noi!” (video)

În ciuda problemei serioase, comentariile la acest subiect stârnesc amuzamentul celor care urmăresc imaginile video.

Mai mulți locuitori din comuna Santa Mare afirmă că, în satul Ilișeni care aparține de comună, s-au mutat „gheizerele din Islanda”. De fapt, acolo a fost o avarie majoră la o conductă din apropierea unui stâlp de electricitate.

Problema a apărut săptămâna trecută, spun cetățenii din Santa Mare.

„Cred că acest gheizer este o refulare a investițiilor din județul Botoșani”

Cetățenii spun că avaria a persistat câteva zile, fără ca nimeni să se autosesizeze, ci abia după ce a apărut în spațiul public un videoclip în care prezintă situația.

În ciuda faptului că această problemă a fost destul de serioasă, unii cetățeni au făcut haz de necaz, spunând că „gheizerele din Islanda s-au mutat la Ilișeni”.

Oamenii se amuză spunând că acest „gheizer” ar fi de fapt o „refulare a investițiilor din județul Botoșani.”

Vă filmăm gheizerele din Islanda care s-au mutat la Ilișeni la noi. Ce fac gheizerele din Islanda? Sapă la rădăcina stâlpului de electricitate. Dar poate că nu este apă! Poate este presiune în tensiune… Eu cred că de fapt este o chestiune figurativă. Cred că acest gheizer este o refulare a investițiilor din județul Botoșani, pe aici ies toate investițiile care s-au desfășurat… Cred că pompează investiții. Investițiile se duc la vale, nu rămân pe loc la noi. Deocamdată se duc ușor la canal. Acolo investiția este foarte nervoasă, este clocotitoare… Eu cred că puteam să luăm caiacul, puteam merge și cu pluta…”, precizează unul dintre cetățenii din comuna Santa Mare.

Din imagini se poate observa cum apa refulează cu putere lângă stâlpul de electricitate și curge de-a lungul șoselei dând impresia unui „pârâu”.

Eu cred că acest gheizer este rezultatul problemelor cu apa în județul acesta, a scăzut Prutul și era nevoie de un afluent la Prut, pentru că în ritmul în care curge cred că se umflă tare Prutul”. / „Ați țipat foarte mult: vrem apă! Și acum au ajuns țipetele dvs. la urechile cui trebuie. Să ziceți mersi că nu v-au dat așa apă acasă”.

Cetățenii recunosc faptul că tot sătenii vor scoate mai mulți bani din buzunar din cauza acestei avarii

Când am văzut Izvorul Minunilor – că altfel nu pot să spun, în realitate toți banii care curg aici ne sunt facturați nouă, pentru că cineva trebuie să plătească”, mai zic cetățenii.

Ce spun autoritățile din comună

Reporterii Știri.Botoșani.Ro au luat legătura cu Gheorghiță Curcă, viceprimarul comunei Santa Mare, care susține că avaria a fost rezolvată chiar a doua zi de la sesizare. Pe de altă parte, cetățenii spun că acolo apa a refulat preț de câteva zile.

Autoritățile spun că avaria s-ar fi produs din cauza unei conducte care a cedat și că reprezentanții Nova Apaserv ar trebui să știe mai bine care a fost cauza exactă de producere.

A fost o avarie mare la magistrala din Ilișeni, de săptămâna trecută, dar s-a rezolvat. Am dat buldoexcavator noi ca să ajute firma, pentru că alimenta mai multe localități. Când s-a declarat avaria s-a întrerupt apa, iar a doua zi s-a și rezolvat. Mai sunt și alte avarii în curs de rezolvare, dar sunt mai minore. Cea de la Ilișeni a fost mai puternică. Domnii de la Nova Apaserv trebuie să știe mai bine”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Gheorghiță Curcă, viceprimarul comunei Santa Mare.

Reporterii Știri.Botoșani.Ro au încercat, vineri la amiază (n.r. 27 septembrie 2024) să ia legătua și cu reprezentanții Nova Apaserv pentru a obține un punct de vedere referitor la situația de la Ilișeni și pentru a afla cauza exactă de producere a avariei, însă Liviu Ștefan, managerul societății Nova Apaserv, nu a răspuns la telefon.

UPDATE.

Ulterior, Liviu Ștefan, managerul societății Nova Apaserv, a revenit cu precizări privind avaria de la Ilișeni. Astfel, Liviu Ștefan confirmă cele declarate de Gheorghiță Curcă, viceprimarul comunei Santa Mare și adaugă faptul că avaria de la Ilișeni a fost rezolvată chiar imediat de la sesizare. 

Managerul de la Nova Apaserv a menționat că apa a fost sistată doar cât au lucrat muncitorii pentru remedierea avariei, fiind reluată alimentarea la scurt timp.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...