Avarie de proportii la o conducta de apa, in zona Garii!-FOTO

Avarie de proportii la o conducta de apa, in zona Garii!-FOTO
Repunerea in functiune a sistemului de alimentare cu apa a debutat cu o avarie la o conducta de alimentare cu apa din zona Garii, in fata magazinului Plus.

Reprezentantii Nova Apaserv dau insa asigurari ca reluarea furnizarii apei nu va fi afectata de aceasta avarie, pentru ca aceasta s-a produs la o conducta veche, ce urmeaza a fi scoasa din functiune.


“In momentul in care am dat drumul la apa, a aparut o fisura la o conducta veche, langa vana de golire. Mai sunt unele conducte vechi care inca au fost lasate in functiune, insa pe masura ce sistemul se va echilibra si toti abonatii vor fi racordati la noile conducte, cele vechi vor fi scoase din functiune. Avaria aparuta la aceasta conducta nu va afecta in niciun fel reluarea alimentarii cu apa. Am inceput deja umplerea rezervoarele si alimentarea va fi reluata mai intai in zonele joase", a spus Neculaie Cretu, inginer de exploatare in cadrul Nova Apaserv.



Cei de la Nova Apaserv spun ca deja au inceput manevrele de repunere in functiune a sistemului si treptat, alimentarea cu apa va fi reluata. In zonele inalte insa, cum ar fi Primaverii, Piata Mica sau strada Independentei, alimentarea cu apa va fi reluata la parametri normali abia in cursul zilei de duminica.



“Avand in vedere ca umplerea si reechilibrarea sistemului sunt operatiuni ce trebuie sa se faca lent si treptat pentru evitarea producerii unor eventuale avarii, si corelat cu configuratia terenului in zonele de distributie, utilizatorii trebuie sa fie informati ca reluarea funrizarii apei va fi resimtita diferentiat de catre acestia, intregul sistem intrand in parametrii normali de functionare abia in cursul zilei de duminica. Din cauza intreruperii totale a functionarii sistemului de alimentare, precum si a vechimii conductelor de aductiune/distributie, este posibil, ca temporar, si in unele zone, cu toate manevrele de purjare efectuate, turbiditatea apei sa inregistreze valori peste limitele normale, situatie pentru care ne cerem scuze si solicitam intelegere din partea beneficiarilor serviciilor noastre", a declarat Maricel Georgescu, director general al Nova Apaserv.

S.C. Passavant Roediger, contractorul care executa in cadrul programului ISPA reabilitarea statiilor de tratare de la Bucecea si Catamarasti, a solicitat oprirea generala a sistemului de alimentare cu apa Bucecea-Dorohoi-Botosani in perioada 5-6 august 2011, in vederea efectuarii unor lucrari in cadrul celor doua statii.



Pana cand botosanenii vor avea din nou apa la robinete, acestia au luat cu asalt fantanile si izvoarele din municipiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
61

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
293

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...